Annonce
Østjylland

Detailhandel: Butikker har en god sommer

Køb Odders formand, Lars Juel, er ikke bange for, at byens butikker forsvinder. Arkivfoto: Martin Ravn
Juni og juli har været gode måneder for de fleste forretninger. Men den samlede årsomsætning bliver nok mindre end sidste år, vurderer handelstands-formand.
Annonce

Odder: Trods corona-krise og mangel på udenlandske turister klarer butikslivet i Odder sig godt i sommermånederne.

- Det er mit indtryk, at det faktisk går fornuftigt for den almindelige detailhandelen generelt. Jeg ser ikke de vilde skrækscenarier, når året er gjort op. Der kan være nogle udsving, men for en almindelig gågadebutik tror jeg, det ender knap så frygteligt som forventet, siger Lars Juel, der er formand for handelsstandsforeningen Køb Odder.

Han er også medejer af Tøjeksperten Odder på Torvet, som ikke solgte mange varer i hverken marts eller april. Men siden er det gået godt.


Det er mit indtryk, at det faktisk går fornuftigt for den almindelige detailhandelen generelt. Jeg ser ikke de vilde skrækscenarier, når året er gjort op.

Lars Juel, formand for Køb Odder


- For vores eget vedkommende er vi foran sidste år på vores omsætning i juni og juli. Jeg tror ikke, vi henter hele årets omsætning, men jeg tror, at mange kan få det opvejet ved de hjælpepakker, der er, siger Lars Juel.

Annonce

Skobutik lukker

Et par kæder med dametøjsbutikker i Odder gik konkurs, og butikkerne lukkede men er senere genåbnet i en anden form.

Desuden var Skoringen på gågaden helt lukket fredag morgen, og alle varer og butiksinventar var fjernet. Ejerne ønsker dog ikke at udtale sig til avisen.

Lars Juel forudser ikke, at der er flere butikslukninger på vej. Men corona-krisen kan sætte en stopper for, at der åbner nye forretninger.

- Vi har nogle tomme butikker i byen, vi har selv en nabobutik, der står tom (Superkiosken, red.). Det her har nok konsekvenser i forhold til nyåbninger. Folk står ikke lige i kø for at åbne detailbutik, mener Lars Juel.

Han håber selv, at udskudte konfirmationsfester og lignende vil hjælpe nogle butikker med at indhente tabt omsætning.

Annonce

Håber på feter

- Vi er begyndt at sælge noget til de fester, der kommer, det er konfektion og jakkesæt. Og der har været nogle konfirmander, der skulle have byttet deres tøj til et nummer større. Det tror jeg, der kommer lidt ekstra af i august, september og oktober. Vi er jo ikke en ferieby, hvor der strømmer til med kunder, siger Lars Juel.

Han skulle selv have været til Italien, men har holdt sig i Danmark og set en masse af Danmark, som familien ikke har set før. Og han har ikke beholdt dankortet i lommen.

- Jeg bruger faktisk det samme, min konto står lige så lavt, som den plejer. Vi spiser jo stadig godt, vi går ud og spiser og tager ud og oplever noget, siger Køb Odder-formanden.

I begyndelsen af corona-krisen blev der talt meget om, at borgerne skulle huske at handle lokalt.

- Det blev italesat meget i starten, men jeg ved ikke, om det har gjort nogen forskel. Jo mere normale forhold, vi rammer, jo mere trækker det i folk at komme ud og opleve lidt. Den positive læring er, at vi skal slå på det, vi kan. Det lokale, nem tilgængelighed og nærvær, mener Lars Juel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Annonce