Annoncørbetalt indhold

Dette skal du spise til din flaske vin

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

For den kendte vinkender er det måske oplagt og nemt at vide, hvilken vin du skal vælge til et bestemt måltid, men hvis du er ny, kan det være lidt af en udfordring at finde den rigtige vin. Der findes mange forskellige druer derudover, som alle klæder en bestemt type mad bedst. Nogle former for vin er bedst til fisk, nogle til kylling og andre til rødt kød. I denne artikel guider vi dig igennem et par forskellige vintyper og deres perfekte match, så du kan komme nemmere, hvilken vin, der kunne passe godt til bestemte typer af mad.


Annonce

Riesling 

Riesling er en hvidvin, hvor du vil opleve en meget fyldig nærmest frugtagtig smag. Druen findes typisk i de mere kolde klimaer som f.eks. Tyskland. Vinen er ofte meget syreholdig og vil oftest fungere bedst til en forret, hvor der serveres f.eks. skalddyr eller anden fisk. Du kan med fordel også parre denne vin med et styk kylling.


Chardonnay

Vi forbliver i hvidvinen lidt endnu. Chardonnay er en af de mest kendte og mest dyrkede druer verden over. Det betyder også, at denne drue kan give mange forskellige smagsoplevelser alt efter, hvor vinen er produceret. I de mere kølige lande vil du opleve en vin med syre, frisk æble, pære og blomme. I de lidt varmere områder vil du opleve en vin af citrus, fersken og melon, mens der i de helt varme områder vil være en smag af banan og mango. Husk dog, at dette er noter og ikke gennemtrængende smage.


Du vil typisk kunne ramme de fleste med en chardonnay, da vinen ofte er mild. Den fungerer derfor også godt til fyldige pastaretter med meget smag eller til fisk.


Merlot

Nu bevæger vi os over i den røde vin. Merlot er en af de mest udbredte druesorter i store dele af Frankrig. Hvis du vælger en flaske med denne drue, får du en blød vin, som typisk har smag af mørke og lilla frugter som blommer, brombær og et strejf af vanilje. Til denne vin bør du vælge et godt stykke oksekød, da vinen - især hvis den er aldret en smule - vil have en fyldig smag præcis som kødet.


Pinot noir 

Her får du en let og lys rødvin i modsætning til Merlotdruen. Denne vin giver dig en mild smag og vil typisk kunne drikkes af de fleste. Når du skal vælge mad til den, bør du overveje mildere retter som f.eks. fisk eller let krydret fjerkræ.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.