Annonce
Østjylland

DF'er raser over billede af elev i bededragt: Østjysk skole i stormvejr efter Facebook-opslag

Det er dette billede, som har vakt blandt andre Dansk Folkepartis Frank Nørgaards harme. Foto: Nørrevangsskolen
Fredag i sidste uge postede skolen på sin facebookside et billede af en 4. klasses elev, som stolt fremviser sin bededragt for kammeraterne i forbindelse med religionsundervisningen. Og det er faldet ikke mindst DF's byrådsmedlem Frank Nørgaard for brystet.
Annonce

Randers: "I 4.b har vi i religion arbejdet med islam, og i dag viste Hadi tøj, som man har på, når man beder."

Sådan skriver Nørrevangsskolen i Randers i et opslag på sin facebookprofil, og den korte tekst er ledsaget af et billede af Hadi i bededragt stående foran en skærm, som viser et billede af en arabisk tekst omkranset af ornamenter. Opslaget, som blev postet fredag eftermiddag, var mandag eftermiddag blevet delt 140 gange og havde affødt ikke færre end 530 kommentarer, hvoraf en stor del var negative.

Eksempelvis skriver byrådsmedlem Frank Nørgaard (DF):

"Helt kort…det her får konsekvenser."

Reaktionerne kommer i den grad bag på skoleleder Martin Hyldgaard Larsen, som ikke forstår, hvorfor skolen på den måde skal blandes ind i en politisk dagsorden.

- Vi lever jo i et land, hvor man har lov til at sige, hvad man mener. Vi bruger vores facebookside til at fortælle om vores dagligdag primært til forældre og elever på skolen. Vi er så heldige på Nørrevangsskolen at være beriget af en mangfoldighed, som gør det muligt for os i mange tilfælde at gøre undervisningen mere vedkommende, end den ellers ville have været. Som i det aktuelle tilfælde.

- Hadi havde en stor dag i fredags. Han var glad for og stolt over at kunne bidrage til undervisningen. Vi har også efterfølgende været i kontakt med forældrene, som siger, at han har det fint, fortæller Martin Hyldgaard Larsen, som ikke ønsker at forholde sig til Frank Nørgaards bebudede konsekvenser.

- Vi arbejder efter Undervisningsministeriets retningslinjer og har ingen planer om at ændre på vores måde at undervise og i det hele taget agere på, siger han.

- Nørrevangsskolen bruger sin facebookside som reklamesøjle for islam. Det vil vi ikke finde os i, lyder det fra Frank Nørgaard. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Reklamesøjle for islam

De konsekvenser, som Frank Nørgaard i sin kommentar lover vil komme, er i første omgang, at sagen bliver taget op i byrådet.

- Jeg har en række spørgsmål, jeg ønsker besvaret på det førstkommende byrådsmøde. Derudover har vi informeret vores folketingsgruppe samt vores tidligere MF’er Martin Henriksen, som nu er ansat til indsamle historier fra hele landet med henblik på at redefinere DF's fremtidige politik, siger Frank Nørgaard.

På spørgsmålet om, hvad der er problemet med Nørrevangsskolens opslag, svarer han:

- Set med vores øjne benytter Nørrevangsskolen her sin facebookside som reklamesøjle for islam. Det hører ingen steder hjemme. Jeg har forståelse for, at man skal undervise også i andre religioner, men det kan man godt gøre uden på denne måde at reklamere for islam.

På sin egen facebookprofil uddyber DF'eren med blandt andet ordene:

"Så faldt folkeskolen i Randers Kommune desværre også for islam! Jeg var ellers af den overbevisning, at man på skolerne i Randers var klogere, men desværre har dette “mangfoldighedsopslag” vist det stik modsatte! Danske elever bliver igen tvunget til at blive beriget med islams undertrykkende kultur, mens muslimske børn fritages for kristendom, julegudstjeneste og alt, hvad der ellers er en del af det at være dansker. Jeg opfatter denne misgerning som direkte underminerende for Danmark, og finder det utilstedeligt i en folkeskole."

"Hvis jeg var forælder til et barn, som blev misbrugt til at fremelske en voldelig og undertrykkende religion, så ville jeg klage til kommunens skole- og uddannelsesudvalg, eller simpelthen fjerne mit barn fra skolen! Det her vil vi i Dansk Folkeparti ikke finde os i, og det vil få konsekvenser!”

Annonce

Metodefrihed

En klage til skole- og uddannelsesudvalget ville man dog næppe få meget ud af, i hvert fald ikke i første omgang. Udvalgets formand Steen Bundgaard (S) kan nemlig ikke få øje på noget problem.

- Jeg vil gerne minde om, at lærerne har metodefrihed. Og hvis vi skal til at blande os i sager som denne, så vil vi få rigtig, rigtig travlt. Jeg vil kalde det en storm i et glas vand, og mange af de negative kommentarer, jeg har set til opslaget, er uhørte og langt under mit lavmål, siger Bundgaard og fortsætter:

- At kalde Nørrevangsskolens opslag for en reklamesøjle for islam er helt hen i vejret. Det svarer jo blot til, at en af klassens elever i forbindelse med undervisning i, hvordan man kan bygge gokart, har fået lov til at fremvise sin egen gokart for klassen.

Den mangfoldighed, som skoleleder Martin Hyldgaard Larsen hentyder til, og som han mener beriger skolen, viser sig konkret ved, at cirka halvdelen af alle skolens elever er af anden etnisk oprindelse end dansk, og at eleverne tilsammen repræsenterer ikke færre end 22 forskellige nationaliteter.

Steen Bundgaard kalder hele sagen en storm i et glas vand og minder om, at lærerne har metodefrihed i undervisningen. Foto: Richard Sylvestersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Annonce