Annonce
Debat

DF'er tager afstand fra ligestillingstiltag i Aarhus Byråd: Det er bureaukratiets grimme ansigt i sin reneste form

"I Dansk Folkeparti mener vi, at det alene skal være en persons faglige og personlige kvalifikationer, som afgør, hvem der ansættes. Derfor siger vi pænt nej tak til den her form for politisk korrekthed, som forblænder det virkelige mål, nemlig, at Aarhus Kommunes medarbejdere skal yde den bedst tænkelige service for kommunens borgere", skriver Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Flemming Krogh

DEBAT: Borgmester Jacob Bundsgaard var klar i mælet, da han præsenterede sit partis nyeste ligestillingspåhit i form af en "fletteregel" ved opstilling af Socialdemokratiets byrådskandidater: Det ville få kvinderne højere op på den socialdemokratiske liste og dermed flere kvinder i byrådet.

Da det nye tiltag mødte virkeligheden, blev resultatet dog, at kvinderne blev nedprioriteret på listen, mens mændene rykkede op.

Socialdemokraterne skal selvfølgelig have lov til at organisere sig lige så tosset, som de vil. Men den tankegang, som ligger bag det nye ligestillingstiltag, gennemsyrer desværre ledelsen af Aarhus Kommune som arbejdsplads. Derfor er der behov for at råbe vagt i gevær, og det gør vi i Dansk Folkeparti.

Annonce

I slutningen af 2019 vedtog hele Aarhus Byråd på nær Dansk Folkeparti en indsats for at sikre mere kønsligestilling på de øverste ledelsesniveauer i kommunen. Konkret blev det blandt andet vedtaget, at man i forbindelse med ansættelser skal til at tænke noget mere over, hvilke billeder et stillingsopslag suppleres med, ligesom forvaltningen skal sikre en lige kønsfordeling blandt medlemmer af et ansættelsesudvalg.


Derfor skal ansættelser ske uden skelen til hverken køn, etnicitet eller andre forhold, som ikke er relevant for deres arbejde.


Der blev også vedtaget at bruge en kvart million kroner på et nyt mentorforløb for nuværende ledere. Her blev der reserveret pladser udelukkende til kvinder.

Det er bureaukratiets grimme ansigt i sin reneste form, og politikerne i Aarhus Byråd er drivkraften bag. Alle de her tiltag skal der jo leveres på. Det giver en masse beskæftigelse til medarbejdere i forvaltningen, men man kan spørge sig selv, hvor meget den enkelte århusianer mon får ud af det i sidste ende?

Og det er desværre ikke kun, når det handler om køn, at de skøre tiltag får fri bane. For mens borgere med ikkevestlig baggrund er markant overrepræsenterede, når det handler om kriminalitet, andel på offentlig forsørgelse eller sågar coronasmittede, så ser det noget anderledes ud, når det handler om ansættelse i Aarhus Kommune. Her er gruppen underrepræsenteret, og det er byrådet med borgmesteren i spidsen selvfølgelig forhippet på at få gjort noget ved.

Derfor er der nu blevet iværksat en indsats om "Mangfoldige akademikere". Det lyder måske sexet, men bag den fine titel gemmer der sig endnu en omgang bureaukrati.

Alle magistratsafdelinger skal eksempelvis fremover til at ansætte minimum én person i et minigraduate-forløb, ligesom de altid skal henvende sig til jobcenteret, hvis de skal besætte midlertidige stillinger, så jobcenteret kan finde arbejdsløse borgere med ikkevestlig baggrund, som måske kunne bruges.

På samme måde som ved køn bliver ikkevestlig baggrund altså pludselig en kvalifikation i sig selv, og en masse medarbejdere i Aarhus Kommune sættes i sving med at udarbejde og overholde de nye retningslinjer.

I Dansk Folkeparti mener vi, at det alene skal være en persons faglige og personlige kvalifikationer, som afgør, hvem der ansættes. Derfor siger vi pænt nej tak til den her form for politisk korrekthed, som forblænder det virkelige mål, nemlig, at Aarhus Kommunes medarbejdere skal yde den bedst tænkelige service for kommunens borgere.

Derfor skal ansættelser ske uden skelen til hverken køn, etnicitet eller andre forhold, som ikke er relevant for deres arbejde.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Selv politikerne har fået nok: Pas nu på tonen

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Aarhus

Dagens corona-data: Så faldt der lidt mere ro over smittetallet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

AGF

Larne-træner overrasket over AGF-kommentar: Vi har ikke gjort noget ved banen

Annonce