Annonce
Danmark

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Bliver Merete Dea Larsen DF's nye formand, ser hun det som sin vigtigste opgave at samle partiet efter flere års magtkampe. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Merete Dea Larsen (DF) er den anden kandidat, der har meldt sig til at være Dansk Folkepartis formand.

Tidligere folketingsmedlem og nuværende hovedbestyrelsesmedlem Merete Dea Larsen vil være formand for Dansk Folkeparti. Det skriver Berlingske.

Dermed udfordrer hun partiets næstformand, Morten Messerschmidt, der også stiller op til valget 23. januar, hvor afløseren for Kristian Thulesen Dahl skal findes.

43-årige Merete Dea Larsen påpeger, at hun ikke er en landskendt profil. Hun kalder det derfor "lidt vildt" at række ud efter formandsposten.

Annonce

- Men jeg mener, at jeg skylder medlemmerne, at de får forskellige kandidater. Derfor har jeg truffet den her beslutning, siger hun til avisen.

Merete Dea Larsen har været medlem af byrådet i Roskilde siden 2006, og ved det netop overstående kommunalvalg opnåede hun sjetteflest stemmer i kommunen.

Hun har desuden flere gange været suppleant i Folketinget for Dansk Folkeparti. Hun blev valgt til sit eget mandat ved folketingsvalget i 2015. Her fik hun over 3500 personlige stemmer. Hun opnåede ikke genvalg ved folketingsvalget i 2019.

I september 2021 blev hun valgt ind i DF's hovedbestyrelse ved partiets årsmøde.

Link til artikel hos Berlingske

Bliver Merete Dea Larsen DF's nye formand, ser hun det som sin vigtigste opgave at samle partiet efter flere års magtkampe.

Hun siger, at det faktisk er en fordel for hende, at hun ikke sidder i Folketinget. For dermed har hun ikke været en del af de "åbenlyse uenigheder", der har været.

- Jeg tror, at jeg kan bidrage med noget. Jeg tror på, at jeg kan være med til at samle partiet og bringe partiet frem og få interne stridigheder i baggrunden.

- Jeg er ikke kendt i offentligheden, men derfor er der så heller ikke lige så mange, som har noget imod mig, kan man sige, siger hun til Ritzau.

Meldingen fra Merete Dea Larsen kommer, præcis en uge efter at Morten Messerschmidt meldte sig på banen som Dansk Folkepartis næste formand.

I et interview med Berlingske offentliggjorde Morten Messerschmidt søndag sit kandidatur. Det gjorde han sammen med Peter Kofod, der er medlem af Europa-Parlamentet, som gerne vil være partiets nye næstformand.

Morten Messerschmidt har indtil nu været den eneste officielle kandidat. Men en række DF-profiler har længe offentligt bejlet til Inger Støjberg, der er tidligere folketingsmedlem for Venstre og i dag løsgænger i Folketinget, som de gerne ser overtage formandsposten i partiet.

Morten Messerschmidt har endda sagt, at han trækker sit kandidatur tilbage, hvis Støjberg vil være formand for DF.

Merete Dea Larsen er ikke klar til at give samme garanti. Hun siger til Ritzau, at det vil være "dejligt", hvis Inger Støjberg melder sig ind i partiet. Og hvis hun stiller op til formandsposten, "så må vi tage den derfra".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Aarhus

Pengeregn over landsby: Anders og Magnus skaber mere friluftsliv vest for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Røg i opgangen: Beredskabet rykkede ud til ægte klassiker

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Aarhus

For risikogrupper er corona stadig skræmmende: Sådan skal de og deres pårørende forholde sig til smittesituationen

Aarhus

Skoleleder rystet over at tiltalt med planer om skoleskyderi havde Tilst Skole i kikkerten

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aarhus

Fire bøder og tre klip i kørekortet på 40 minutter: 20-årig havde en skidt aften i trafikken

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Aarhus

Flere patruljevogne på biljagt i Gellerup: Bilist uden kørekort kørte i grøften

Annonce