Annonce
Debat

DF i Skanderborg: Adelgade skal være mere borger- og erhvervsvenlig

"Alle interesserede var velkomne til at kigge forbi for at kommentere på lørdagsgågade-forsøget, men også for at snakke med byrådspolitikerne. Personligt var det en stor fornøjelse at opleve travlheden i bybilledet, men også det at gå rundt, lytte til og tale med byens borgere om byens fremtid", skriver Martin Frausing Poulsen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Lørdag 1. maj inviterede Skanderborg Kommune til lørdagsgågade i Skanderborg. I samarbejde med Cityforeningen var der afspærret for trafik på Adelgade – og byrummet var stort set uden kørende trafik, så de handlende kunne få en oplevelse af Adelgade som gågade.

Formålet var at indsamle observationer og reaktioner fra borgerne til brug i det videre arbejde med udviklingen af Skanderborg midtby. Alle interesserede var velkomne til at kigge forbi for at kommentere lørdagsgågade-forsøget, men også for at snakke med byrådspolitikerne.

Personligt var det en stor fornøjelse at opleve travlheden i bybilledet, men også det at gå rundt, lytte til og tale med byens borgere om byens fremtid.

Annonce


På vegne af Dansk Folkeparti forventer jeg, at miljø- og planudvalget drøfter de forslag, borgerne og udvalgte erhvervsdrivende er kommet med.


Det gennemgående tema blev dog Adelgades udformning efter ombygningen, og hvilken negativ påvirkning det havde for salget hos de erhvervsdrivende, men også de farlige situationer som udformningen af den trafik, som den røde asfalt skaber.

Kjeld Jensen fra Dansk Folkeparti har tidligere omtalt Adelgade som ”farveladegade”. Et udtryk, der nød bred opbakning fra hovedparten af de borgere, jeg talte med. Bybilledet med de røde farver er blevet grimmere og farligere.

På vegne af Dansk Folkeparti forventer jeg, at miljø- og planudvalget drøfter de forslag, borgerne og udvalgte erhvervsdrivende er kommet med. Som en start kan udvalget lave en plan for, hvordan der hurtigt kan genindføres kortidsparkeringspladser på Ole Lund Kirkegaards Stræde, flere kortids-parkeringspladser på Adelgade, og hvordan parkeringspladserne på Mindet kan organiseres, så mindestenen for Niels Ebbesen kan få den respekt, som den fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce