Annonce
Debat

DF i Skanderborg: Frem salget af kommunale grunde via det private

"Det er uheldigt med usolgte grunde rundt omkring, fordi der er behov for en løbende udvikling og tilflytning - ikke mindst i de små samfund også af hensyn til bevarelse af institutioner såsom skoler." skriver Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen, Kjeld Jensen. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

DEBAT: Der er godt gang i salget af grunde i Skanderborg Kommune. Dog er der grunde, som er lang tid om at blive solgt, og en del af disse er kommunale grunde, der f.eks. ligger i Hylke. Medio marts bad Dansk Folkeparti derfor administrationen om at oplyse antallet af kommunale boligparceller, som aktuelt er til salg i hele kommunen.

Det er uheldigt med usolgte grunde rundt omkring, fordi der er behov for en løbende udvikling og tilflytning - ikke mindst i de små samfund også af hensyn til bevarelse af institutioner såsom skoler mm. Der er i de små samfund som f.eks. Hylke en fin omsætning i eksisterende boliger og private udstykninger, som formidles via private ejendomsmæglere.


Annonce

Konkret ønsker Dansk Folkeparti, at kommunen indgår aftale med private ejendomsmæglere om at få solgt de kommunale byggegrunde, startende i Hylke, og gerne gennem et miniudbud, hvor omkostninger og lokalt kendskab kan indgå som kriterier


Det er således ikke boligmarkedet, der er forhindringen for at få solgt byggegrundene. Det er de kommunale udstykninger, der er dårligt eksponeret i markedet, fordi de ikke fremgår på de forskellige hjemmesider og boligportaler og ikke indgår i det aktive salg hos ejendomsmæglerne i områderne.

Dansk Folkeparti foreslår derfor, at kommunen søger aktivt og hurtigst muligt at få afhændet kommunale byggegrunde, for at kunne frigøre midlerne fra salg af disse til andre formål. Da der, som tidligere nævnt, tilsyneladende er meget stor forskel på succesraten hos salg af private- og kommunale udstykninger foreslås det, at opgaven lægges ud til private aktører med det større og bredere setup for salg af grunde.

Konkret ønsker Dansk Folkeparti, at kommunen indgår aftale med private ejendomsmæglere om at få solgt de kommunale byggegrunde, startende i Hylke, og gerne gennem et miniudbud, hvor omkostninger og lokalt kendskab kan indgå som kriterier. Når der ikke længere er ”kapacitetspres” i særligt Galten og Virring, så vil det være hensigtsmæssigt også at kigge på blandt andet disse områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce