Annonce
Debat

DF i Skanderborg mener: Vi vil hellere have en hurtig ambulance end en lægeambulance

"Jeg tror faktisk, at for borgerne handler det om at få hjælpen frem så hurtigt som muligt. De tænker ikke på, om det er en læge eller en redder, der kommer, når man beder om hjælp, bare, at det er et personale, der er veluddannet og kan løse de opgaver, de bliver sendt ud til", skriver John Haarup Laursen. Arkivfoto: Morten Stricker

DEBAT: "Jeg gider ikke holde møde med jer", det kunne regionrådsformand Anders Kühnau have skrevet i sit brev til Skanderborgs borgmester efter, at byrådet i Skanderborg endnu engang havde henvendt sig vedrørende de dårlige responstider på ambulancerne, for han henviser i sit brev til de kommende budgetforhandlinger i regionen.

Men det handler ikke om, at der skal bruges flere penge på det præhospitale område, men at pengene bliver brugt rigtigt. Så lad være med at bruge undskyldningen om, at sagen skal med i de nye budgetforhandlinger.

Kik dog på naboregionerne, her klistrer man ikke regionerne til med akutlægebiler, men bruger deres penge på ambulancer og akutbiler samt ikke mindst parmedicinere.

Annonce

Men Region Midt har altid haltet rigtig langt bagefter, for i mange år var der stor forskel på, hvad redderne i regionen måtte give af medicin i forhold til, hvad kollegaerne i naboregionerne måtte give.

Men, Anders Kühnau, vi har i Skanderborg Kommune noteret os, at du ikke vil være med til at løse den udfordring, der er og har været i meget lang tid i vores kommune.

Hvorfor vil regionen have de mange akutlægebiler? Ja, man undrer sig, fordi flere af dem kører under to gange i døgnet, hvilket tallene fra 2020 viser. Disse beredskaber koster rigtig mange penge, og jeg tror faktisk, at for borgerne handler det om at få hjælpen frem så hurtigt som muligt. De tænker ikke på, om det er en læge eller en redder, der kommer, når man beder om hjælp, bare, at det er et personale, der er veluddannet og kan løse de opgaver, de bliver sendt ud til.

Konklusionen er, at inden for det budget, som hospitalsudvalget har til rådighed på det præhospitale område, er det muligt at etablere et langt bedre beredskab, end man har i dag, det handler om at prioritere rigtigt.

Men, Anders Kühnau, vi har i Skanderborg Kommune noteret os, at du ikke vil være med til at løse den udfordring, der er og har været i meget lang tid i vores kommune.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce