Annonce
Østjylland

DF med ét afgørende budgetønske: Ældre og handicappede skal have et markant løft

Ældre- og handicapområdet skal have et markant løft ved de igangværende budgetforhandlinger i Horsens, mener Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Martin Ballund
Dansk Folkeparti har ikke en lang ønskeliste med til de igangværende budgetforhandlinger i Horsens. Missionen er fuldført, hvis der tilføres markant flere penge til ældre- og handicapområdet.

Horsens: Dansk Folkeparti går til de igangværende budgetforhandlinger med ét altoverskyggende ønske: Der skal ske et regulært løft på ældre- og handicapområdet.

- Vi har taget bestik af den økonomiske situation, hvor vi jo kan se, at vi har et problem med et uventet merforbrug. Så i stedet for at komme med 70 ønsker, der stikker i alle retninger, har vi valgt at fokusere på ældre- og handicapområdet, som skal have et regulært løft. Det er helt afgørende for os, og hvis det kommer med i budgettet, er vores mission sådan set fuldført, siger gruppeformand Claus Kvist Hansen (DF).

- Vi har ikke på forhånd sat tal på. Det må borgmesteren og forvaltningen arbejde med, men det skal være et løft, der kan mærkes. Det handler om flere varme hænder, og vi vil også gerne have, at vi tager fat på debatten om at sikre gode ældreboliger, siger han og henviser her blandt andet til partiets ønske på landsplan om, at 80-årige skal garanteres en plejehjemsplads.

Annonce
I stedet for at komme med 70 ønsker, der stikker i alle retninger, har vi valgt at fokusere på ældre- og handicapområdet, som skal have et regulært løft.

Claus Kvist Hansen (DF), gruppeformand

Parterapi og privatøkonomi

At Dansk Folkeparti reelt stiller sig tilfreds med et markant løft på ældre- og handicapområdet, betyder ikke, at partiet ikke har haft andre ønsker med til de budgetforhandlinger, der blev indledt i weekenden, understreger Claus Kvist Hansen.

- Gratis parterapi er et andet godt ønske, vi har taget med til forhandlingerne. Der er gode erfaringer med det andre steder, siger Claus Kvist Hansen, der også nævner social dumping som et tema, Dansk Folkeparti ønsker, at der bliver sat yderligere fokus på.

- Vi ser alt for mange triste eksempler på social dumping. Vi ved, at kontrol har en afskrækkende effekt, og det ser vi derfor gerne mere af, siger gruppeformanden.

Claus Kvist Hansen nævner også, at partiets repræsentant i børne- og uddannelsesudvalget, Louise Lange, har budt ind med, at eleverne i folkeskolen i højere grad skal lære, hvordan en privat økonomi fungerer.

- Vi ser skrækkelige eksempler fra "Luksusfælden" og fra hele debatten om kviklån, og vi kunne godt tænke os, at man allerede i folkeskolen sætter fokus på, hvordan et budget fungerer, og hvad man skal holde sig fra. Det er et signal fra os, som vi gerne have med i budgetteksten, og som vi håber, at skolerne vil være lydhøre overfor, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce