Annonce
Østjylland

DF vil hjælpe pendlere til Letbanen

Skal flere pendlere fra Odder benytte sig af Aarhus Letbane, skal der også være bedre busforbindelser til stationerne i Odder. Det mener Dansk Folkeparti. Arkivfoto

Byrådsmedlem John Rosenhøj tror, at flere bybusafgange og bedre teletaxa vil få flere Odderborgere til at tage toget.

Odder: Står det til byrådsmedlem John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti, vil der på næste års budget blive afsat et endnu ukendt millionbeløb til at forbedre infrastrukturen i Odder og opland. Målet er at få flere borgere til at benytte sig af Aarhus Letbane - midlet er bl.a. flere lokale busser.

Som det er i dag, er der i Odder tre bybus-ruter med syv eller fem daglige afgange på hverdage og ingen i weekenderne. Det er ifølge John Rosenhøj ikke godt nok, og det skal der gøres noget ved allerede fra 2018.

- Vi får snart en ny letbane, og skal vi lokke folk til at benytte den, skal den være nem at komme til. Derfor foreslår jeg, at der indføres halvtimesdrift fra bl.a. Vestermarken og andre nye kvarterer i byen. På den måde kan vi med garanti lokke flere børnefamilier til, siger John Rosenhøj, der også tænker oplandet ind i sit forslag til næste års budget.

Annonce

Vi skal benytte os af letbanens nyhedsværdi og sørge for gode busforbindelser til stationen i Odder.

John Rosenhøj, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti

Lokalråd skal være med

Med i hans forslag er en udvidelse af transportmulighederne fra oplandsbyerne.

Her vil John Rosenhøj indføre bedre teletaxa-dækning og eventuelt shuttlebusser til Letbanen.

- Den rigtige løsning er at inddrage lokalrådene, så de reelle behov kan blive klarlagt. En sidegevinst vil være, at det gavner CO2-regnskabet med færre biler på landevejene, siger politikeren, der forestiller sig, at styrkelsen af den offentlig transport skal køre i mindst to år, før man konkluderer noget.

- Vi skal satse på nyhedsværdien i Letbanen og give forsøget to år. For jeg tror, at folk skal bruge tid på at få tillid til offentlige transportmidler, før de sælger den ene bil, siger politikeren, der mener, at pengene til forsøget skal tages fra driftsmidlerne.

Borgmester Uffe Jensen (V) er lydhør overfor John Rosenshøjs forslag, men han kan ikke se, hvor pengene skal komme fra.

- DF har selv være med til at beslutte, at Odder Kommune i 2018 skal have et driftsoverskud på 65 mill. kr. Så jeg forstår ikke, hvor Rosenhøj vil finde pengene. Men det må vi jo høre, når vi skal til at lægge næste års budget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce