Annonce
Østjylland

DF vil ikke pege på Venstre til borgmesterposten i Hedensted

Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti går selv efter borgmesterkæden ved kommunalvalget i november 2019. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby udtaler til TV Syd, at partiet ikke vil være med til at sikre Venstre borgmesterkæden ved næste valg.

Hedensted: Selvom der er 11 måneder til kommunalvalget i november 2021, meddeler Dansk Folkeparti i Hedensted nu, at de ikke vil være med til at give Venstre borgmesterposten, selvom der bliver et blåt flertal.

- Jeg kommer ikke til at pege på Venstre til borgmesterposten. Det kommer ikke til at ske. Ved forrige valg besluttede Venstre, at Dansk Folkeparti skulle sparkes ud af døren. Og det er jo klart, at når man bliver sparket ud, så kommer man ikke ind igen med logrende hale og siger "vov", siger Hans Kristian Skibby til TV Syd.

Ved valget i 2014 indgik Venstre og Socialdemokratiet en aftale om en konstituering, der gav Kirsten Terkilsen fra Venstre borgmesterposten og fordelte udvalgsposterne mellem de to partiet, mens Dansk Folkeparti stod udenfor.

Annonce

Ved valget i 2017 havde Venstre flertal sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, men på valgnatten pegede DF overraskende på socialdemokraten Kasper Glyngø (S) som borgmester.

Lige som ved valget i 2021 stiller Dansk Folkeparti med deres egen borgmesterkandidat, nemlig Hans Kristian Skibby.

I følge TV Syd vil DF nok en gang pege på en S-borgmester, hvis DF ikke selv kan få kæden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce