Annonce
Danmark

DF vil sikre politibetjente hjælp på lige fod med soldater

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti vil give betjente samme hjælp som soldater. Venstre vil endnu ikke lægge sig fast på løsning.

Der skal gøres noget for de politibetjente, der eksempelvis rammes af posttraumatisk stress - PTSD - eller andre alvorlige skader i tjenesten.

Sådan lyder det fra både Dansk Folkeparti og Venstre.

I dagens Berlingske råber politiforeninger endnu engang op om, at der er behov for øget hjælp til betjentene - gerne på linje med, hvad soldaterveteraner får.

Og DF's retsordfører, Peter Skaarup, finder det oplagt at ligestille PTSD-ramte betjente med soldater.

- Det er helt oplagt, at man også udvikler tilbud og støtte til politiveteranerne helt på linje med soldaterveteranerne, siger ordføreren.

- Politibetjente kommer helt på lige fod med soldaterveteraner ud for at være under lang tids pres og stress og højt psykologisk pres i det hele taget. Derfor skal man tage initiativ til at få sat fokus på det her, så betjentene får samme vilkår som soldaterne.

Inger Støjberg, retsordfører for Venstre, anerkender, at der er et problem. Men hun vil endnu ikke lægge sig fast på, hvad der skal gøres.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have kigget på deres forhold. En række af de her betjente har været gennem nogle alvorlige opgaver og dermed fået nogle alvorlige oplevelser med sig. Derfor skal der også være nogle forhold, der gør, at vi kan hjælpe de mennesker igennem, som er påvirket af det.

- Om det lige præcis er de samme forhold, som vores udsendte militærfolk har, har jeg svært ved at sige, siger hun.

I 2018 nedsatte daværende justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), en arbejdsgruppe, der inden årets udgang skulle komme med initiativer til at forbedre indsatsen over for tidligere betjente med PTSD.

De er stadig ikke kommet, og gruppen har ikke mødtes siden slutningen af 2018. Pape fortæller til Berlingske, at arbejdsgruppen løbende har igangsat initiativer, men at der ikke er fremlagt en samlet strategi.

I en mail til Berlingske skriver justitsminister Nick Hækkerup (S), at han er åben over for at se på indsatsen.

- Jeg forventer selvfølgelig, at myndighederne har stærkt fokus på, at der ydes den nødvendige støtte og rådgivning, og i den kommende tid vil jeg også overveje, om den eksisterende indsats er tilstrækkelig, skriver han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce