Annonce
Indland

DF vil stoppe arbejdskraftens frie bevægelighed

Philip Davali/Ritzau Scanpix
DF varsler på pressemøde 29 tiltag mod social dumping. Partiet vil have kontrollen tilbage til Folketinget.

Dansk Folkeparti vil intensivere kampen mod social dumping. Det skal blandt andet ske ved at sætte stop for arbejdskraftens frie bevægelighed.

Det siger partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet, Peter Kofod, fredag på et pressemøde ved Christiansborg. Valget til Europa-Parlamentet afholdes søndag.

- Den frie bevægelighed har skabt nogle forskelle og forhold, der har været elendige.

- Som har gjort mennesker fattige og har skabt stor ulighed og bidraget til vrede, siger han.

Dansk Folkeparti lancerer i forbindelse med pressemødet et udspil med 29 tiltag mod social dumping.

Punkt fire handler om arbejdskraftens frie bevægelighed:

- Den frie bevægelighed suspenderes, så al arbejdskraftindvandring skal foretages efter de principper, som Folketinget fastsætter.

- Arbejdskraftens frie bevægelighed skal først gælde, når et medlemsland kommer inden for 15 procentpoint af medianindkomsten i EU, lyder det i udspillet.

Peter Kofod varsler, at Dansk Folkeparti vil fremsætte "en stribe af beslutningsforslag" i Folketinget, der har til formål at få skærpet kontrollen med social dumping.

De seneste år har blandt andet transportbranchen kigget uden for EU for at finde chauffører.

Sidste år kom det frem, at en gruppe filippinske chauffører boede under kummerlige vilkår i en lejr i Padborg, hvor de arbejdede for en dansk vognmandsvirksomhed.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl siger, at partiet vil "have noget magt tilbage til Folketinget i forhold til at styre indvandringen til vores arbejdsmarked".

- Vi vil først sikre, at vi har afsøgt, om der er ledig dansk arbejdskraft, vi kan få i gang.

- Vi vil have sikkerhed for, at det foregår på ordentlige løn- og arbejdsvilkår, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce