Annonce
Erhverv

DFDS får del af kontrakt om at sejle i oprørte brexit-vande

Denis Charlet/Ritzau Scanpix
Dansk rederi er med i kredsen af fire rederier, der får nye brexit-kontrakter af britisk regering.

Det danske rederi DFDS er igen med i kredsen af rederier, der får en bid af kontrakter med den britiske regering som led i dens forberedelse på at forlade EU.

Det oplyser det britiske transportministerium på sin hjemmeside, hvilket DFDS bekræfter over for Ritzau.

Også det svenske rederi Stena Line, der ligeledes opererer i danske farvande, er med i kredsen.

De kontrakter, som er blevet underskrevet med de britiske myndigheder, har en samlet værdi på lidt over 740 millioner kroner. DFDS ønsker til Ritzau ikke at oplyse, præcis hvor stor en værdi deres del af kontrakterne har.

Kontrakterne løber i første omgang for seks måneder og er en del af de britiske myndigheders forberedelse til, når landet forlader EU - muligvis uden en aftale.

Den britiske minister for transport, Grant Shapps, forklarer, at kontrakterne skal sikre, at de nødvendige varer kan komme til landet.

- Vores beslutsomme handling betyder, at godsoperatører er klar til at transportere vital medicin ind i landet fra det øjeblik, vi er ude, siger han.

DFDS har tidligere fået tildelt kontrakter, da briterne troede, at de ville forlade EU i marts. Dengang blev brexit ikke til noget, og derfor fik DFDS ikke fuld værdi for kontrakterne.

Det fremgår ikke, om det er aftalt, hvad der sker med kontrakterne, hvis briterne ikke forlader EU 31. oktober, men igen udskyder brexit.

/ritzau/

Annonce
Læs meddelelsen fra de britiske myndigheder
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce