Annonce
Aarhus

Dialogbænke bliver ødelagt

Ødelagt. Denne skyformede dialogbænk i Mølleparken er specialproduceret, og den er svær at ødelægge. Derfor står den endnu. »Forskel - lighed? Tal sammen« lyder budskabet. Foto: Martin Ballund

Dansk Flygtningehjælp finansierede i sommer 30 dialogbænke i Århus, som skulle fremme samtale og integration. Langt de fleste er nu ødelagt.

På en glad dag i august indviede borgmester Nicolai Wammen (S) den første af 30 såkaldte »dialogbænke«, som blev stillet op i bybilledet i Århus.

Meningen var, at folk fra forskellige kulturer skulle sætte sig og tale sammen. Nu er langt de fleste bænke ødelagt.

»Det er lidt frustrerende. Men bænkene er kun en lille del af en større integrationsindsats, og det vigtigste er at budskabet kommer frem,« siger integrationskonsulent Cecilie Mortensen fra Århus Kommune.

Dialogbænkene stod blandt andet på Clemens Bro, ved City Vest og Bispehaven.

Alle bænke fik et banner finansieret af Dansk Flygtningehjælp, og de skulle stå til rådighed for dialog i resten af 2008. Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, var begejstret for de specielle siddepladser, som blev sat op i en lang række danske byer.

»På gaden møder vi hver dag mennesker fra andre dele af verden, og selvom vi har forskellige baggrunde, hører vi alle til i det samme fællesskab. Så lad os sætte os på bænken og få en snak,« sagde han, da de blev introduceret. Det budskab er der tilsyneladende århusianere, som ikke er enige i.

Havnede i søen
Det er ikke kun i Århus, at kampagnen er ramt af hærværk.

I Ballerup Kommune blev en bænk smidt i søen, og i andre kommuner, som f.eks. Vesthimmerland, er alle bannerne væk, fortæller kulturkonsulent i Dansk Flygtningehjælp Marianne Madsen.

»Det er svært at se, om det er hærværk over for bænke eller overfor selve projektet. Jeg tror nu ikke, det er en modstand mod dialog, men nærmere et udtryk for kedsomhed,« siger hun

»Enhver rekvisit kan bruges eller misbruges. Vores gode intention har været, at bænkene skulle bruges, og selvfølgerlig er det ærgerligt, når idéen går i vasken.«

.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce