x
Annonce
Sport

DIF-formand forventer OL skubbet 12 måneder

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Det udsatte OL vil formentlig blive afholdt i sommeren 2021. Det forventer DIF's formand, Niels Nygaard.

Atleter, idrætsforbund og tilskuere skal forvente, at det udskudte OL i Tokyo bliver placeret i sommeren i 2021.

Det siger Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard, efter at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og de japanske arrangører har vedtaget at udsætte legene til næste år.

- Vi tror på, at det bliver med 12 måneders forskydning, og det er det, vi går i gang med at planlægge efter.

- Vi har respekt for, at IOC og arrangørerne skal bruge lidt tid til at få praktikken på plads og få den endelige dato fastsat, men vi mener, at alt tyder på, at det bliver med 12 måneders forskydning, siger Niels Nygaard.

OL skulle efter planen have været åbnet 24. juli. IOC oplyser, at legene tidligst afholdes i 2021, men ikke senere end sommeren 2021.

Før en endelig dato ligger fast, venter der et større arbejde med at finde plads i sportens tætpakkede kalender. Men det kan lade sig gøre, mener Nygaard.

- Der er et analysearbejde i gang og drøftelse med alle de internationale forbund, og hvordan det kan passes ind med en masse andre arrangementer, der jo allerede er planlagt til næste år.

- Det Internationale Atletikforbund har jo meldt ud, at man er indforstået med at flytte VM i atletik, så det ikke kolliderer med et OL i sommeren 2021, og det er en af de meget vigtige brikker, der er på plads, siger han.

DIF har været fortaler for, at legene blev udskudt, i takt med at coronaepidemien har bredt sig over det meste af verden.

Derfor modtager den danske formand tirsdagens afgørelse med tilfredshed.

- Jeg er tilfreds med, at beslutningen nu er truffet, så vi kan komme i gang med at planlægge efter den nye situation. Nu har vi fået klarhed over, at det ikke bliver denne sommer, hvilket også ville have været uforsvarligt, lyder det fra Niels Nygaard.

Det er ikke kun for arrangørerne, at tirsdagens beslutning medfører en masse ekstra arbejde.

Også i dansk idræt skal man i gang med at strikke en plan sammen for et OL i 2021 og finde de økonomiske midler, der skal sikre, at udøverne får mulighed for at forberede sig.

- Først og fremmest betyder det meget for atleterne, der har forberedt sig i årevis for at være klar til sommer. Det er en stor omstilling og en kæmpe indsats, de skal i gang med.

- For Team Danmark er der dels en masse praktiske ting, der skal ordnes, og dels en masse økonomi, fordi det hele har været tilrettelagt efter at hjælpe atleterne til at forberede sig optimalt til sommer.

- Nu skal det strækkes 12 måneder mere, så vi skal i gang med vores olympiske partnere og donorer for at give atleterne lige så god forberedelse i den næste 12 måneders periode, som de har haft her, siger Niels Nygaard.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce