Annonce
Debat

Digital løsning: Sundhedsvæsenet skal være mere nært og velkendt for danskerne

Lone Langballe, formand for sundhed.dk og regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Region Midtjylland. PR-foto

DEBAT: Danske Regioners og sundhed.dk's app "MinSundhed" kom egentlig til verden i april 2019. Lanceringen af appen foregik uden de store armsving og gik derfor formentlig under radaren hos de fleste danskere. Det var nok heller ikke mange, der dengang forestillede sig, hvor væsentlig en funktion "MinSundhed" ville udfylde i det danske sundhedsvæsen mindre end et år efter.

Men med covid-19-pandemiens indtog har "MinSundhed" for alvor bevist sit værd som en nem og handy løsning for mange danskere, der på alle mulige og umulige tidspunkter af døgnet har haft brug for at tage et kig i deres sundhedsoplysninger – og måske i særlig grad – deres covid-19-prøvesvar. Det har "MinSundhed" kunnet give dem.

I dag er "MinSundhed" downloadet mere end 400.000 gange. Rigtig mange danskere har altså kunnet tjekke deres covid-19-prøvesvar derhjemme, på farten, i sommerhuset eller et helt fjerde sted. På den måde har appen vist sig som et bekvemt og brugbart alternativ til at finde computeren frem eller komme igennem på telefonen hos lægen.

Annonce

Vi er glade for at kunne komme med dette indspil i en tid, hvor covid-19-pandemien har krævet, at sundhedsvæsenet har måttet nytænke sundhedsløsninger på ganske kort tid, og hvor det har fordret hurtige beslutninger, handlekraft og nytænkning at kunne imødekomme borgernes til tider akutte behov for bl.a. covid-19-prøvesvar.


Ved at tilbyde danskerne nemme og brugbare digitale løsninger kan sundhedsvæsenet rykke et skridt nærmere danskerne og deres dagligdag.

Lone Langballe


Men den nye virkelighed, der tegner sig i slipstrømmen af covid-19, er også, at den pludselige efterspørgsel har sine konsekvenser. Jeg kan konstatere, at der er stort pres på alle dele af testsystemet i øjeblikket, og at det pres i nogle situationer samtidig kan afføde længere ventetider, før ens resultat bliver synligt på sundhed.dk.

Også hos sundhed.dk oplever vi det øgede pres på prøvesvar i form af en markant stigning i borgernes login på portalen og i "MinSundhed"-appen: I månederne april, maj, juni og juli 2020 har vi oplevet en stigning på sundhed.dk på 75 procent i forhold til de samme måneder 2019. Vi er samtidig oppe på over fire millioner månedlige besøg.

Et af målene med appen har været, at alle danskere skal have en let digital indgang til det danske sundhedsvæsen. Med andre ord skal alle danskere have mulighed for at få et fuldt digitalt overblik over eget sygdomsforløb, egne sundhedsdata og bedre muligheder for at oprette, ændre eller aflyse aftaler online.

Det handler i virkeligheden om, at sundhedsvæsenet skal være mere nært og velkendt for danskerne. Digitalisering og nærhed supplerer hinanden godt. Den nye app skal ses som et tilføjelse til den kontakt, danskerne allerede har til sundhedsvæsenet og skal ikke træde i stedet for fysiske konsultationer eller andet. Men ved at tilbyde danskerne nemme og brugbare digitale løsninger kan sundhedsvæsenet rykke et skridt nærmere danskerne og deres dagligdag.

Kort sagt mindsker det afstanden mellem borger og sundhedsvæsen og bidrager til et bedre overblik og en større tryghed for den enkelte borger.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Folketingsmedlem og skolepædagog: Det er på tide at sikre minimumsnormeringer i SFO’erne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce