Annonce
Aarhus

Digte, fyrværkeri og over 75 gratis koncerter: Det sker til Aarhus 2017-finalen

Det er ved at være slut for Aarhus som europæisk kulturhovedstad. I artiklen kan du på det interaktive kort klikke dig rundt og læse om de 18 afslutningsbegivenheder. Kort: Nex.

Kulturhovedstadsåret afsluttes med et Aarhus-digt, fyrværkeri og 75 gratis koncerter rundt omkring i byen, når Aarhus 9. december giver stafetten videre til næste års kulturhovedstæder.

AARHUS: Det er snart et år siden, 70.000 mennesker var i gaderne for at fejre, at Aarhus og regionen skulle være kulturhovedstad. Med 5.000 lanterner, seks vikingeskibe på 10-12 meter og et optog med tusindvis af mennesker blev kulturhovedstaden officielt indviet 21. januar.

Men lørdag 9. december er det officielt slut. Stafetten skal gives videre til Leeuwarden i Holland og Valletta på Malta, der skal være europæiske kulturhovedstæder i 2018.

Den officielle finale foregår på Hvide Sande Havn med et 30-minutters show "A Shared Moment", der foregår både til vands og til lands med lysshow, musik, professionelle og lokale sangere, trommeslagere og dansere. Allerede fra klokken 14 er der musik og madboder på havnen i Hvide Sande. Det fortsætter også efter showet. Hele showet vises på storskærm på Aarhus Havn ved Mellemarmen bag Dokk1. Samme sted som det lysende optog sluttede og DJ Static spillede, da kulturhovedstaden åbnede 21. januar.

Efter showet kan publikum i Aarhus opleve en Aarhus-fortælling skrevet til anledningen af den århusianske digter Mads Mygind. Der vil være også være fyrværkeri, inden finalen fortsætter på 18 forskellige spillesteder i Aarhus med over 75 gratis koncerter.

På kortet her kan du klikke på nodeikonerne og læse om de forskellige begivenheder:

Annonce
Tropehuset ved Væksthusene i Botanisk farve har været lyst op i forskellige farver siden 1. november. Det er en lysende optakt til kulturhovedstadens finale 9. december, hvor kuplen lyser for sidste gang, når kulturåret rundes af. Foto: Kim Haugaard
Århusianeren Mads Mygind har skrevet digtet "VI ER HER NU" til kulturhovedstadens store finale. Digtet, der er en vandring gennem Aarhus og regionen, er indtalt af Mads Mygind, og musikere og grafikere har lavet lyd og billeder til. Lørdag 9. december til 2017-finalen bliver digtet vist som lyd- og billedshowet på den store silo på Mellemarmen bag Dokk1 - der hvor kulturhovedstadens logo hænger. Foto: Axel Schütt

Musikalsk punktum i Aarhus

En række velkendte scener og nye spillesteder og samarbejder byder på gratis koncerter, og man kan komme godt rundt i de musikalske genrer til de over 75 koncerter, hvor metal, jazz, elektropop, rap, punkrock, klassisk, new folk og elektronisk musik er på programmet. De første bands går på scenerne ved Godsbanen i Aarhus klokken 14, hvor Aarhus Volume i samarbejde med Aarhus 2017 og Godsbanen inviterer til Town Part Festival.

Andre koncerter i Aarhus begynder efter showet på havnen. Blandt andet har Det turkise telt, som mange århusianere kender fra festugen, bidraget til festlighederne med totalkoncerten "Reflections" i samarbejde med Kunsthal Aarhus. På Bispetorv vil vinderen fra Rethink The Hit, Jens Gustav, og unge talenter optræde. Aarhus Musikskole står for et familievenligt program på Officerspladsen.

Væksthusene i Botanisk Have har siden 1. november været omdannet til en lysende hyldest til naturens mangfoldighed med installationen "Plant et Lys", som lyser sidste dag 9. december for at markere afslutningen på året som kulturhovedstad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politiet beder om hjælp: Forsvundet kvinde er ikke er set siden 8. januar

Annonce