Annonce
Sport

Diks ærgrer sig efter nederlag i Parken: Seks point til FCK er et stort hul, men vi kan hente det

Kevin Diks har scoret fire gange i Superligaen i denne sæson. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Kevin Diks scorede to gange mod FCK mandag aften, men det var akkurat ikke nok.

FODBOLD: Kevin Diks er åbenbart helt vild med at score mål, hvor han står med ryggen til modstanderens kasse og sender bolden over eget hoved.

Nogle vil kalde det et saksesparksmål, men der er ikke meget saks i afslutningen. Han gjorde det i december mod AC Horsens, og mandag aften gjorde han det igen mod FC København.

Hans flotte mål var dog ikke helt nok for AGF, der tabte 2-3 til københavnerne og var bagud med 0-3 efter første halvleg.

Annonce

I anden halvleg blev det bedre for AGF, der især var farlige på dødbolde og fik lagt et væsentligt højere pres på FCK, som også blev mere rådvilde i deres boldomgang. Men Diks kom "kun" på scoringstavlen to gange. Først med et hovedstød, derefter med føromtalte mål.

- Vi skulle af med de negative tanker i pausen. Vi ved, vi kan spille, og vi kan gøre det svært for alle hold. Jeg ved ikke, hvad der gik galt i første halvleg. Der er et procent i hovedet, som man ikke kan forklare med ord. Jeg tror, den ene procent manglede i første halvleg. I anden halvleg var alle der, sagde Kevin Diks efter kampen.

Tre chancer, tre mål

FC København kom foran på noget, der mindede om kampens allerførste chance, da Kamil Wilczek løb til forreste stolpe og prikkede bolden ind.

Ti minutter senere scorede Victor Nelsson efter et hjørnespark, hvor Kamil Grabara ikke kom særlig godt ud af sit mål. Og da Jonas Wind scorede til 3-0 på et korrekt dømt straffespark, var der ikke meget, som tydede på, at AGF skulle have noget med hjem til Jylland.


Alle møder kun gode hold, og der er stadig en masse point at spille om, så vi kan sætte pres på dem og se, hvad der sker

Kevin Diks, AGF-back, om kampen om tredjepladsen mod FCK


Mest fordi momentum i den grad var på FCK's side. Alle første-, anden- og tredjebolde endte hos en FCK'er, hvor især den tidligere AGF-spiller Jens Stage spillede en stor kamp.

- Vi havde energien i første halvleg, men vi var altid en centimeter og en bold fra. De var lidt skarpere og utrolig effektive. Det var tre chancer og tre mål. Det var et indlæg, et straffe og et hjørne. Tre mål. Vi skulle samle holdet i pausen, for der var stadig 45-50 minutter tilbage, og vi viste i anden halvleg, at vi var bedre end første halvleg. De faldt selvfølgelig lidt længere tilbage, men vi gjorde brug af det og manglede desværre et mål til sidst, siger Kevin Diks.

Annonce

Hård kamp om bronzen

Sejren betyder, at AGF nu er seks point fra FC København på tredjepladsen i Superligaen. De to seneste spillerunders opgør mellem de to hold er begge endt med FCK-sejr, og nu er det gået fra at være á point til en stor københavnsk matchbold i kampen om bronze.

Det vil samtidig give en sikret mulighed for europæisk fodbold i næste sæson, mens fjerdepladsen skal spille mod syvendepladsen i en kamp om Europa.

Samtidig er FC Nordsjælland bare tre point fra AGF i tabellen. Dog med en dårligere målscore. De to hold mødes i Aarhus om to uger.

- Seks point til FCK er et stort hul, men det er ikke noget, vi ikke kan nå. Alle møder kun gode hold, og der er stadig en masse point at spille om, så vi kan sætte pres på dem og se, hvad der sker. Alt er muligt, siger Kevin Diks.

Superliga, 28. runde

FC København - AGF 3-2 (3-0)

  • Mål: 1-0 Kamil Wilczek (7.), 2-0 Victor Nelsson (17.), 3-0 Jonas Wind (straffe) (33.), 3-1 Kevin Diks (57.), 3-2 Kevin Diks (67.)
  • FC København (4-4-2): Sten Grytebust - Peter Ankersen, Victor Nelsson, Mathias Jørgensen, Victor Kristiansen - Mohamed Daramy (Mustapha Bundu 59.), Jens Stage, Pep Biel (Mikkel Kaufmann 81.), Victor Fischer (Marios Oikonomou 81.) - Kamil Wilczek (Nicolai Thomsen 68.), Jonas Wind
  • AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen (Benjamin Hvidt 87.) - Albert Grønbæk (Gift Links 72.), Patrick Olsen, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson (Alexander Ammitzbøll 87.) - Patrick Mortensen
  • Advarsler: Jesper Juelsgård, Jon Dagur Thorsteinsson, Nicolai Poulsen, AGF. Mathias Jørgensen, Victor Nelsson, Victor Kristiansen, Jens Stage, FCK.
  • Dommer: Peter Kjærsgaard
  • Tilskuere: 10.365 i Telia Parken
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce