Annonce
Aarhus

Din garanti for en god oplevelse: Tre århusianske strande har hejst det blå flag

Flere strande i Danmark har igen i år fået miljømærkningen Blå Flag. Arkivfoto: Annelene Petersen
Lørdag blev det blå flag for 24. år i træk hejst ved tre århusianske strande. Flagene gør det lettere for dig at afkode, om stranden er god at bade på.

AARHUS: Tre århusianske strande har lørdag fået selskab af det blå flag.

Flaget er strandgæsterne garanti for miljø, sikkerhed og vandkvalitet og dermed kan sommerens vandhunde trygt kaste sig i bølgen blå på de strande, der bærer det blå flag.

I Aarhus er det ved Bellevue, Moesgaard og Ajstrup Strand. Normalt hænger det blå flag også ved Den Permanente, men i år er badeanstalten lukket på grund af ombygning. Det er derfor kun muligt at bade udenfor anlægget.

- Jeg er glad og stolt over, at vi igen i år kan tilbyde århusianerne en høj standard på nogle af vores mest populære strande, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

De tre strande, der bærer det blå flag, er forsynet med redningsposter. I højsæsonen er der også livreddere ved Moesgaard Strand.

Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre fælles natur og miljø. Stranden skal være ren og velholdt, der skal være livredningsudstyr, gode toiletforhold og mulighed for affaldssortering. For at sikre den høje kvalitet, skal strandene selv ansøge om det flaget hvert år.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce