Annonce
Aarhus

Din mening: Store Robert skyder op i Aarhus

Sådan vil skulpturen pryde Aarhus Havn. Med sine 72,5 meter vil den kunne ses langt fra både til lands og til vands. Pr-foto/grafik.

Rigmand vil skaffe 100 mio. kr. til 72 meter høj Robert Jakobsen-skulptur på havnen. Enigt byråd siger ja. Hvad mener du om planerne?

Annonce

Vartegnet skal være hele Danmarks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

»Store Robert« bliver højere end New Yorks »Frihedsgudinden«.

Nyt vartegn skal forbinde nyt og gammelt i Aarhus

Alle er enige om, at det ny vartegn for Aarhus vil supplere det kommende 142 meter høje »Lighthouse« projekt på den anden side af indsejlingen til Aarhusa og de 125 meter høje havnekraner perfekt.

Frank Johansen har gennem 22 år arbejdet på at få et endnu bedre vartegn for Danmark op at stå i stedet for »Den lille Havfrue«. Det skal være »Store Robert«, som af den kunstner, han mener er blandt de største, Danmark nogensinde har fostret.»Store Robert« er et dårligt værk

»«Vi har mødt enorm velvilje fra Aarhus og borgmesteren, siden København takkede nej for to år siden. Aarhus er en levende by ved vandet, en kulturby, landets bedste, og en lærings- og vidensby, men også en historisk by - og nu vil »Store Robert« i smukt samspil med Multimediehuset som markant visuel omdrejningspunkt binde byens mange flow og bevægelser sammen,« siger Frank Johansen.

Så er der lige økonomien. Frank Johansen, der i dag bor i Luxembourg og i 1998 solgte sit livsværk, der var Nordens største konsulenthus, FJ Gruppen, er sikker på, at han hos erhvervslivet og store fonde kan skaffe 100 mio. kr - eller mere - til det ambitiøse kunstværk.

Læsere i heftig debat om Store Robert

»Fra der bliver givet grønt lys med alle tilladelser, vil skulpturen kunne blive rejst på halvandet år. Vi har helt klart løfter fra investorerne om, at de er klar til at skyde pengene ind,« siger Frank Johansen. Uden at ville komme nærmere ind på, hvem der er klar med det store beløb.

Læs mere om Store Robert i Århus Stiftstidende tirsdag

Hvad mener du om det nye vartegn i Aarhus? Deltag i debatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce