Annonce
Erhverv

Direktør efter mindfulness-forløb: - Vi er blevet bedre til at singletaske

Sådan så det ud, da GF Forsikring havde besøg af Helle Iversen. Pressefoto
Et forløb i mindfulness har gjort GF Forsikring bedre til at holde en enkelt bold i luften.

AARHUS: Hos GF Forsikring i Aarhus har afdelingsdirektør Thomas Prägler for nylig fået øjnene op for mindfulness. Det er især takket være Helle Iversen og Mindful at work.

- Vi har ad flere omgange tænkt, at det kunne være spændende at gøre brug af mindfulness. Men vi har ikke kunnet finde det rigtige tilbud, før vi fandt Helle. Hendes tilgang er anderledes. Hvor mindfulness tit er noget, der har med personlig udvikling at gøre, går Helle anderledes til værks. Hos hende bliver mindfulness arbejdsrelateret. Hun var dygtig til at analysere os som arbejdsplads, og vi følte, at forløbet med hende var ekstremt nærværende, siger Thomas Prägler, der synes, at forløbet med Mindful at work har gjort ham bedre til at høre, hvad hans medarbejdere siger - og ikke siger.

- Jeg deltager som en leder, der gerne vil forstå, hvad det er for nogle signaler, mine medarbejdere sender. Hvad siger de mellem linjerne, og hvordan kan jeg blive bedre til at forstå alt det, der ikke bliver sat ord på, siger Thomas Prägler.

Derudover har han også fået hjælp af Helle Iversen til at gøre sin egen og medarbejdernes arbejdsdag mere overskuelig.

- Jeg havde brug for at styrke mine medarbejdere. Jeg har fået redskaber til, hvordan jeg gør det mere simpelt at gå på arbejde. Hvordan vi singletasker frem for at multitaske. På en arbejdsdag springer man jo som regel fra det ene til det andet til det tredje hele tiden. Nu har vi i stedet fået et fælles sprog om, hvordan vi singletasker, forklarer Thomas Prägler og fortsætter:

- I hverdagen har vi fået nogle helt konkrete øvelser. For eksempel kan man lave en bodyscan, hvor man lige tager 10 minutter til at komme i kontakt med sin krop og få styr på sin vejrtrækning. Vi arbejder jo i hovedet i vores job, så det er vigtigt, at man bruger noget tid på at komme i balance og trække vejret.

Forløbet med Mindful at work har for medarbejderne hos GF Forsikring være frivilligt at deltage i, men Thomas Prägler har dog ønsket, at hans medarbejdere skulle deltage første gang.

- Nogle har været skeptiske, men det har endt med, at alle har deltaget i hele forløbet, og det har givet os større trivsel og tættere samarbejde, fortæller Thomas Prägler.

Det er planen, at GF Forsikring skal mødes til et forløb med Helle Iversen igen til efteråret.

- Vi skal flytte i nye lokaler, og det vil være et godt tidspunkt at tage et forløb mere. Det er jo især ved forandringer, at man har brug for det. Selv om folk siger, at de er forandringsparate, er der ikke ret mange, der er så vilde med forandring alligevel, så ved et forløb med Helle, får vi konkrete værktøjer til at skabe balance, siger Thomas Prägler.

Annonce
Helle Iversen havde lavet en parkeringsplads til medarbejdernes mobiltelefoner for at sikre fuldt fokus, da hun var på besøg hos GF Forsikring. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce