Annonce
Østjylland

Direktør for Børn og Skole: Vi vil ikke jagte folk, der ikke bruger mundbind

Personale i en daginstitution vil gerne opfordre forældre til at bruge mundbind ansigt til ansigt, men har fået nej fra deres områdeleder. Foto: Jacob Schultz
Randrusianske pædagoger har fået nej af deres områdeleder til at opfordre forældre til at huske mundbindet. Direkte for Børn og Skole i Randers Kommune, Michael Maaløe, afviser, at der findes en generel instruks om, at de ikke må, men det skal foregå som en venlig henstilling.

Randers: "Vi opfordrer til, at du afleverer dit barn udendørs og anvender mundbind indendørs".

Sådan lyder meldingen på Randers Kommunes hjemmeside henvendt til forældre med børn i de lokale daginsitutioner, men ifølge en anynom henvendelse fra en læser følger mange forældre ikke opfordringen og udsætter dermed de ansatte for smittefare.

Læseren fortæller, at de ansatte i hans hustrus daginstitution internt har talt om, det var muligt at lave nogle regler, der giver de ansatte mulighed for direkte at opfordre forældrene til at huske masken, men den lokale områdeleder har meldt ud, at man ikke skal foretage sig noget lokalt.

Annonce

- Når man ser pressemøder fra Sundhedsministeriet eller Statsministeriet, så får man jo opfattelsen af, at man er beskyttet så godt, man kan, ude i daginstitutionerne. Det er vigtigt, at de bliver holdt åbne, men hvis de bliver holdt åbne, er det vigtigt at sørge for at beskytte personalet. Alle har interesse i at få lagt den epidemi ned. Der er jo ikke en forælder, der vil tage det ilde op, at de bliver bedt om at bruge mundbind, lyder det i henvendelsen til avisen.

Ingen generel instruks

Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole i Randers Kommune, fortæller, at man fra kommunal side ikke har tænkt sig at jagte rundt efter folk, der ikke bærer mundbind. Samtidig gør han opmærksom på, at der ikke findes nogen generel instruks om, at de ansatte ikke må opfordre forældre til brug af mundbind.


Hvis vi kunne se, at der er mange, der bliver smittet nede i børnehaven, så ville vi blive noget mere insisterende og tydelige, men det er der ikke.

Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole


- Men det skal være venlige henstillinger, fordi vi holder fast i, når vi tæller, hvor mange der er blevet smittet i børnehaven, så er der stort set ikke nogen, siger Michael Maaløe.

- Man bliver ikke syg af at gå i børnehave, hverken som medarbejder eller barn. Derfor er det venlige henstillinger, vi giver forældrene. Hvis vi kunne se, at der er mange, der bliver smittet nede i børnehaven, så ville vi blive noget mere insisterende og tydelige, men det er der ikke.

Annonce

Ordentligt og fornuftigt

Hvad nu hvis personalet oplever, det er et stort problem, de ikke kan løse, at mange ikke bruger mundbind?

- Det har vi ikke eksempler på. Så ville vi lave en venlig henstilling til forældrene igen. Det er svært som forældre at vide, at kommunen ikke har den her opfordring. Det er jo alle vegne, du skal bruge mundbind. Jeg tvivler på, at det er manglende viden. Så kan det være glemsomhed. Det kan være, at det i dag er vigtigt for det lille barn at se, om mor er glad eller ked af det. Det kan være, at mor er fritaget, fordi hun har astma. Der kan være masser af gode forklaringer. Vores forældre opfører sig altså ordentligt og fornuftigt, siger Michael Maaløe.

- Jeg forstår godt, at der er nogle, der bliver bekymret, og at nogles mænd også bliver bekymret. Men vi har ikke store problemer med det.

Annonce

Visir, men ikke mundbind

Nogle daginstitutioner i Randers Kommune har valgt at sætte skilte op med opfordring til brug af mundbind, men fra centralt hold er der ikke sendt opfordringer ud per skrift. Randers Kommune har ifølge Michael Maaløe i stedet henvendt sig direkte til forældrene via Tabulex, som er det fælles kommunikationsssystem, der bliver brugt på området for 0-6 årige.

Personalet i de kommunale dagtilbud må godt bruge visir, men ikke mundbind. Grunden er, at mundbindet har den ulempe, at det reducerer det lille barns mulighed for at aflæse de voksnes udtryk.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Alarm 112

Da beredskabet ankom stod kun fire hjørnestolper tilbage: Skovbrand viste sig at være brand i ubeboet hytte

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce