Annonce
Aarhus

Direktør i Brabrand Boligforening: Ny boligplan er katastrofal og rammer skævt

Administrerende direktør i Brabrand Boligforening Keld Laursen kalder regeringens nye boligplan for katastrofal. Arkivfoto: Axel Schütt

Det er samfundsøkonomisk katastrofalt, at regeringen vil rive velfungerende områder ned, siger boligforening.

Brabrand: Aftalen om at reducere antallet af almene boliger i ghettoområder til maksimalt 40 procent inden 2030 er absurd.

Det mener Keld Laursen, administrerende direktør i Brabrand Boligforening, som har Gellerupparken/Toveshøj og Skovgårdsparken i Aarhus på ghettolisten.

Her er 100 procent af boligerne ifølge Keld Laursen i øjeblikket almene boliger.

- Det er absurd, hvis Skovgårdsparken skal reduceres, så der kun er 40 procent almene boliger. Det er et attraktivt, velfungerende og nyrenoveret boligområde i en by, hvor der er behov for boliger. Der er venteliste på at bo her, fordi folk vil gerne bo her. Det er helt galt.

- Det er lysår fra et være et problemområde i Aarhus Kommunes optik ud fra de kriterier, som man der ligger til grund, siger han.

Annonce

Katastrofal beslutning

Ifølge Keld Laursen laver Aarhus Kommune lister over udsatte områder, og der ligger Skovgårdsparken som nummer 33 over problemfyldte områder i kommunen.

Skovgårdsparken har i to år stået på regeringens ghettoliste.

- Det er ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv en katastrofal beslutning, siger Keld Laursen.

Han mener i stedet, at regeringen bør gøre en indsats for at ændre på niveauet for beskæftigelse og uddannelse.

Anderledes ser det ud i Gellerupparken, men der har Brabrand Boligforening i ti år arbejdet på at skabe et boligområde med bedre omdømme.

Ingen beboere opsiges eller genhuses

Keld Laursen vurderer, at Gellerupparken inden for de næste seks til otte år vil leve op til kravet om maksimalt 40 procent almene boliger.

- Vi bygger os ud af det, siger han.

Ifølge Keld Laursen skal ingen beboere i Gellerupparken opsiges og genhuses. I stedet er flere dele af området solgt til ejerboliger og erhverv.

Desuden er flere bygninger i ghettoområdet allerede revet ned, siger han.

Det er regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF, som onsdag er blevet enige om aftalen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce