Annonce
Navne

Direktør i Dyrenes Beskyttelse i spidsen for ny international organisation

Britta Riis er blevet valgt som bestyrelsesformand for den globale dyrevelfærdsorganisation World Federation for Animals. Organisationen har medlemmer fra hele verden og sætter dyrevelfærd på dagsordenen i FN-systemet. PR-foto

NAVNE:  Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den nystiftede internationale organisation World Federation for Animals.

Her skal hun stå i spidsen for dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden, der sammen taler dyrenes sag på internationalt FN-niveau, og som hun har været en af initiativtagerne til.

- Dyrevelfærd er et globalt anliggende, der ikke kender til landegrænser eller kontinenter. Det har vi set med skræmmende tydelighed det seneste års tid med hhv. covid-19 og sammenhængen med behandlingen af vilde dyr, men også behovet for en transformation af vores fødevaresystem, herunder i forhold til dyrene, er presserende. Der skal skabes bedre rammer for den globale dyrevelfærd, siger Britta Riis i en pressemeddelelse.

Annonce

Britta Riis stammer fra Nordjylland, hvor familien havde et fritidslandbrug i Jerup. Her blev interessen for naturen og dyrene vakt. Hun har været sportschef og generalsekretær i Dansk Rideforbund, inden hun kom til direktørkontoret i Dyrenes Beskyttelse i 2009.

I 2016 blev hun valgt som præsident for den europæiske sammenslutning Eurogroup for Animals, hvor 70 medlemsorganisationer sørger for at få dyrevelfærd på talerstolen i EU-Kommissionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce