Annonce
Aarhus

Sportsgren i fremgang: Discgolf er nemt at gå til

Især unge mænd er grebet af discgolf, hvor parken i Tilst med en 9-hullers bane tiltrækker nye medlemmer til Klubben Opdrift. Foto: Flemming Krogh
Selvom Discgolf ikke er en ny sportsgren, får den først nu mange nye medlemmer.

AARHUS: En let vind, lunt vejr og en park med kuperede græsplæner omkranset af høje bøgetræer. Aftenen er perfekt til en gåtur i byparken i Trige, hvor områdets beboere nyder stedet, mens de iagttager en flok århusianere, der kaster med frisbees.

Rundt om i parken står kurve, der er udgør målet i discgolf. Fra afstand ligner det skraldespande eller skinnende skulpturer, men det er 'hullet' - en lille opstander med metalkæder, der kan opfange den flyvende tallerken, spillerne til discgolf skal ramme.

Den lokale discgolf-forening Opdrift holder til her. Denne aften er der åben for alle, som har lyst til at deltage i en lille turnering. Her kan man få et 'handicap' - beregnet ud fra, hvor mange kast, man har brugt - som man kender det fra golf.

Annonce

- Vi oplever en kæmpe interesse for vores sport. Selv om corona har hærget, har vi haft åbent her i parken. Når man spiller discgolf, bruger man sine egne frisbees og kan nemt holde afstand. Desuden foregår det udendørs, lyder det fra formanden for Opdrift, Jesper Budde, der naturligvis selv spiller med.

Billig sportsgren

Klubben har fået 30 nye medlemmer i løbet af foråret, så antallet af medlemmer er 75.

- Det er vi meget glade for. Men ud over medlemmerne kommer utroligt mange og spiller discgolf her i parken uden at være medlem. Det er intet problem, de er meget velkomne, siger formanden, som understreger, at et medlemskort giver mulighed for at spille med i turneringer, deltage i undervisning og få adgang til rabatter hos den lokale shop, hvor man kan købe discs og andet udstyr.

Med et præcist kast svæver en frisbee eller en disc, som den også kaldes, i 'hul'. Foto: Flemming Krogh

Discgolf kræver ikke de store investeringer. En startpakke med tre discs koster et par hundrede kroner. Men Jesper Budde har langt flere med i sin lille trolley, han ruller med rundt i parken. Omkring 50 discs i alle regnbuens farver.

- Nogle er tynde og velegnede til et langt kast - et drive. Andre er mere velegnede til selve 'puttet', forklarer Jesper Budde, som læner sig op ad 'golf-sproget'.

Annonce

Minder om golf

Formanden spiller jævnligt golf - med køller og bolde, forståes.

- Discgolf minder meget om golf. Men det kræver ikke så meget udstyr. Desuden er discgolf nemt at gå til. Her kan de fleste komme hele vejen rundt på banen, selvom de er uøvede. Skal man spille på højt niveau, er sporten dog krævende.

Jesper Budde er fomand for Opdrift, discgolf-klubben, der holder til i Tilst Bypark. Vestereng og området ved det nedlagte, psykiatriske hospital i Risskov rummer to andre baner i Aarhus. Foto: Flemming Krogh

- Kravene til en tætklippet bane, som man kender det fra en golfbane, er heller ikke det samme. Men det ville være rart, hvis kommunen ville bruge mere tid på at pleje parken her, siger Jesper Budde og peger på grønne områder i parken, hvor græsset vokser vildt.

Den vilde natur kan være flot at kigge på, men får også de flyvende tallerkener til at forsvinde.

- Ind imellem opgiver man at lede, når en disc er kommet på afveje. Vi skriver navn og telefonnummer i vores egne discs, og heldigvis er spillerne gode til at ringe, hvis de har fundet én, som ikke tilhører dem selv, forklarer Jesper Budde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce