Annonce
Aarhus

Disney on Ice: Et liv på is, hotel, i en kuffert og venner i hele verden

Nicola Trippick og James Hunt skriver autografer på en plakat, der fortæller om showet. Foto: Axel Schütt

"Disney on Ice" besøger Aarhus og Odense med skøjteløbere fra 12 nationer. Vi har mødt et par af dem.

Disney: De har venner over hele verden. Men lige nu lever de deres liv på hoteller og i en kuffert eller to.

Nicola Trippick, 34 år, og James Hunt, 28, er i Danmark med "Disney on Ice". Begge er englændere og har rejst med det amerikanske isshow i henholdsvis ni og syv år. Og de har ikke til hensigt at holde op lige med det samme. De kan lide livet på isen og hverdagene blandt den store internationale skare, der er med.

De er stået op til en ny dag i Aarhus, og efter et par dage dér står den på Odense, København, Hannover og Berlin. De har en hverdag sammen med folk fra Australien, Rusland, Ukraine, USA, Canada, Japan, Holland, Finland, Sverige, Ungarn og Polen. Ja, hvis der da ikke er flere. Men det er de nationer, de lige kan komme i tanke om.

- Livet er nemmest for os mænd. Vi tager ikke så meget med som kvinderne. Shampoo og barbercreme er nok, siger James Hunt, skuler mod Nicola Trippick og smiler.

De har fri denne tirsdag, da avisen møder dem, for isen skal gøres klar på trægulvet, der til daglig udgør håndboldbanen i Ceres Arena i Aarhus.

Annonce

Her kan du se Disney on Ice

Aarhus:Ceres Arena onsdag 13. februar kl. 14.30 og 18.30. Torsdag 14. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30.

Odense:

Sparekassen Fyn Arena lørdag 16. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30. Søndag 17. februar kl. 10.30 og 17.30.

København:

Forum, Frederiksberg, torsdag 21. februar kl. 17.30. Fredag 22. februar kl. 17.30. Lørdag 23. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30.

Billetter hos www.ticketmaster.dk.

Mickey Mouse og Disneys andre kendte figurer er naturligvis med. Pr-foto

Tre shows på en dag

- Vi holder kroppen ved lige med fitness, for vi skal være fit. Træningen på isen handler meget om at vænne sig til isen et nyt sted og banens størrelse. De to ting kan være meget forskellige fra sted til sted. Afhængigt af varmen på stedet griber skøjterne fat i isen på forskellige måder, og showet indretter sig efter, hvor meget plads der er på banen.

Banen og isen har de folk med til at klare. De kører i forvejen fra sted til sted for at gøre klar til, at danserne kan indtage isen. Og når den sidste projektør er slukket et sted, tager de det hele ned.

- Vi skal altid fornemme isens fasthed og banens størrelse, så det skal køres ind hvert enkelt sted, forklarer de to, der nogle gange leverer tre shows på én dag sammen med kollegerne, for eksempel torsdag i Aarhus og lørdag i Arena Fyn i Odense. To timer hver gang.

40 skøjteløbere er med i deres trup og dertil servicefolk. "Disney on Ice" har tre shows kørende i Europa lige nu og i alt ni i hele verden.

Aladdin skøjter over scenen. Pr-foto

Til auditions

Både Nicola Trippick og James Hunt har stået på skøjter, siden de var børn og løbet konkurrencer.

- Mit højeste er en bronzemedalje ved det nationale mesterskab, siger Nicola Trippick, der var 23 år dengang.

Hun kom med i "Disney on Ice" ved at tage til audition i Frankrig, da hun var 25. Hun har været med, siden hun slap gennem nåleøjet. Hun kommer fra Peterborough en times kørsel nord for London.

James Hunt har vundet tre engelske mesterskaber som juniorløber og kom med i "Disney on Ice" via en audition i Liverpool i 2012.

- Jeg kommer fra Essex en times kørsel fra London og kan lide at rejse rundt. Når vi har længere pauser fra showet, besøger jeg mine venner, som jeg har over hele verden.

Showet løber året rundt, men der er længere pauser til at holde ferie og til restitution.

Måske trænere i fremtiden

Alderen sætter ingen grænser for, hvor længe folk kan være med i "Disney on Ice". De fleste er midt i 20'erne, men én er midt i 50'erne, og det er hans liv, forklarer de, der dog ikke har tænkt sig at blive ved så længe.

- Jeg tager nogle få år mere og har tænkt mig at blive træner i skøjteløb. Jeg har selv gået på college og kunne måske blive lærer sådan et sted, siger James Hunt.

Nicola Trippick vil se tiden an.

- Jeg kan også tænke mig at være træner, men har også uddannet mig i manicure og pedicure, så det er en anden mulighed, siger hun.

Her kan du se Disney on Ice:

Aarhus:

Ceres Arena onsdag 13. februar kl. 14.30 og 18.30. Torsdag 14. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30.

Odense:

Sparekassen Fyn Arena lørdag 16. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30. Søndag 17. februar kl. 10.30 og 17.30.

København:

Forum, Frederiksberg, torsdag 21. februar kl. 17.30. Fredag 22. februar kl. 17.30. Lørdag 23. februar kl. 10.30, 14.30 og 18.30.

Billetter hos www.ticketmaster.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce