x
Annonce
Østjylland

Dit, mit og Vores Randers og et mylder af liv på Rådhustorvet

Mit Randers, dit Randers, ja, Vores Randers. Byen fremviste sit turistpotentiale på Rådhustorvet lørdag med liv og glade dage. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Massevis af lækre smagsprøver, fra pandekager, over snobrød til fårekyllinger og fra øl, vin og til iskaffe, trak mange til midtbyen, også selv om det begyndte at dryppe fra oven, da Vores Randers blev holdt.

Randers: I trykkende varme og med meldinger om tordenvejr og skybrud på vej mod Danmark, tog arrangementet Vores Randers med flere end 25 udstillere fat på en lørdag i midtbyen. Og der var massevis af mennesker på Rådhustorvet fra eventets start om formiddagen, hvor de mange lækre og inspirerende smagsprøver lokkede folk af huse.

Men så begyndte det at dryppe, ret vedholdende, og så tyndede det helt naturligt ud i gæsterne.

De kunne komme i nærkontakt med flere end 25 forskellige udstillere og prøve en masse aktiviteter.

To af dem, der var begejstrede over, at der var gang i midtbyen sådan en lørdag formiddag, var parret Ingelise Buhl og John Madsen.

Hun er tilflytter til byen i 2006, han er født og opvokset i Vorup.

Avisen fangede dem, da de stod med øl i glasset og chokolade i munden.

- Jeg er forlængst blevet 100 procent fra Randers. Jeg er stolt af Randers og synes, at byen kan en hel masse, det er bare synd, at der ikke gøres mere ud af det. Sådan et arrangement som det her er spændende, og der er en god legeplads til børnene. Men hvorfor er det ikke over hele Østervold? Det burde det da være, siger Ingelise Buhl, der efterlyser mere liv i almindelighed i byen og på Østervold i særdeleshed.

- Men jeg er glad for at der foregår noget her, i stedet for at det altid er i byens drikkegade, tilføjer hun.

Hun og manden cykler hver lørdag ind til byen og bruger de forskellige tilbud. Også gerne flere gange om ugen.

Annonce
Ingelise Buhl og John Madsen nød et glas øl og hyggede sig med at der skete noget i Randers Midtby lørdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Bål og opbakning

Et bål sydede hyggeligt på Rådhustorvet og Mia Mathiesen fra forretningen Friluftsland var i færd med at bage snobrød.

- Det er virkelig godt med sådan et arrangement som Vores Randers, og vi synes, at det er en god måde at blive set på. Og håber at folk går en smut forbi butikken, siger medarbejderen, der gerne bakker op, når der sker noget i byen.

- Vi vil gerne vise, at vi er en del af det, der foregår i Randers, siger hun og fortæller, at Friluftsland er blevet taget imod med åbne arme af randrusianerne.

Smagsprøverne var mange og forskelligartede. Fra iskaffe, til vin og øl. Fra pandekager, over snobrød til stegte insekter.

Sidstnævnte stod Kathrine Lauritzen og Cecilie Yde fra Randers Regnskov for. En bradepandefuld af fårekyllinger, græshopper, sendte en liflig duft ud, og skabte enorm opmærksomhed. Rigtig mange stak hovedet hen for at se, hvad der var på panden. Langt de fleste gik igen, da de så fårekyllingerne, men nogle smagte.

Yde skal ikke nyde

- Det er en rigtig god åbning til at få snakket om nogle vigtige ting, siger Kathrine Lauritzen, mens Cecilie Yde fortæller, at når de er på messer over flere dage, så er det tydeligt at se, at dem, der i første omgang væmmes ved at spise insekter, vænner sig til tanken og på anden eller tredjedagen faktisk ofte prøvesmager, siger Cecilie Yde.

- Spiser I dem selv, vil avisens udsendte vide.

- Nej, jeg er bedre til melorme. De her græshopper er simpelthen for store, siger Cecilie Yde, der altså ikke skal nyde, selv om hun har kommet godt med grillkrydderi på insekterne.

- Hun er lovligt undskyldt, lige i dag, for vi var til firmafest i går, indskyder hendes kollega loyalt.

- Kom nu, så tager jeg også en, lokker avisens udsendte.

Men nej, det var for meget for den unge dame, der nøjes med at stege fremtidens mad, for kommende generationer kan godt forberede sig på at skulle spise franskbrødsmadder med stegte regnorm og grillede biller.

Fårekyllingen smagte i øvrigt fortrinligt, lidt lige som baconchips.

Regnen tog til i løbet af lørdagen, men det tog turistchefen Anne-Mette Knattrup med et smil ogmed massevis af regslag med teksten:"I love Randers".

- Det er der jo ikke noget at gøre ved. Det er klart, at vi havde da helst set godty vejr, men heldigvis er det jo ikke koldt, men meget lunt. Og så må vi jo i stedet glæde os lidt over, at det ser ud til at turistsæsonen er kommet rigtig godt i gang, der er i alt fald positive takter, lyder det fra Anne-Mette Knattrup.

Bål og snobrød. Mia Mathiesen fra butikken Friluftsland bød på lidt udendørs-mad. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce