Annonce
Navne

Ditte Lyngkær Pedersen overtager Billedkunstudvalgets tredje stol

Byrådet har netop tiltrådt indstillingen om, at billedkunstner og kurator Ditte Lyngkær Pedersen bliver det nye medlem i Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg. Foto: Moesgaard foto/Iga Kuriata
Billedkunstner og kurator Ditte Lyngkær Pedersen bliver det nye medlem i Aarhus Kommunes Billedkunstudvalg.

Det er en bredt funderet kunstner, der nu overtager det tredje sæde i Billedkunstudvalget. Ditte Lyngkær Pedersen overtager pladsen efter Michael Roloff, der efter et år i Billedkunstudvalg valgte at trække sig, da han har fået job i København.

Siden 2006 har Ditte Lyngkær Pedersen været en aktiv medspiller på kunstscenen i Aarhus og har arbejdet sammen med både veletablerede aktører som Moesgaard Museum og Kunsthal Aarhus samt velkendte aktører som Rum 46 og kunstfestivalen Art Weekend Aarhus.

Ditte Lyngkær Pedersen er uddannet på kunstakademiet i Malmø i 2004. Hun har været bosiddende i New York og Berlin og har nu hjemme i Aarhus.

Hun arbejder med fotografi, video, lyd, tegning og installationer. Ofte trækker hendes praksis på temaer og metoder fra videnskab og perceptionsteori. Hun har deltaget i en række internationale residence-programmer og udstillet på gallerier og museer verden over.

Billedkunstudvalget er Aarhus Kommunes faglige udvalg på billedkunstområdet. Udvalget er blandt andet rådgivende partner i store dele af kommunens nybyggeri og større renoveringer, hvor en procent af byggesummen skal gå til kunst.

Udover formand og billedkunstner Katja Bjørn sidder billedkunstner Else Ploug Isaksen i udvalget. De er udpeget til at sidde i udvalget fra 2018 til 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce