Annonce
Sport

Divisionsforeningen: Altafgørende med tilskuere

Fra 21. april kan Brøndbys - og de andre klubbers - fans igen få lov at komme på stadion til superligakampe. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Divisionsforeningen kalder det altafgørende, at Superligaen kan slutte sæsonen af med tilskuere på tribunerne.

Det er altafgørende.

Sådan siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen, da han fredag morgen er stået op til nyheden om, at der fra 21. april igen må komme tilskuere på tribunerne til kampe i Superligaen.

- Det betyder rigtig meget for os. Det er altafgørende, at vi kan slutte sæsonen af med tilskuere på tribunerne.

- Vi skylder vores partnere og fans en fantastisk tak for deres loyalitet i det her forløb, når vi ikke har kunnet levere noget til dem.

- Hvordan sæsonen slutter, betyder rigtig meget for, hvordan den nye kommer i gang. Fodbold er fællesskab. Og det er rigtig vigtigt for fremtiden, at det fællesskab bliver etableret igen, inden vi afslutter sæsonen, siger han.

Bag aftalen om den nye genåbningsfase, der altså også omfatter tilskuere i Superligaen, står alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige.

På et samråd onsdag om netop tilskuere til udendørs sportsbegivenheder sagde kulturminister Joy Mogensen (S) ellers, at man ville vente på redegørelsen fra en ekspertgruppe, der kigger på området.

Det arbejde deltog Divisionsforeningen i. Men Claus Thomsen mener ikke, at det er nødvendigt at vente på rapporten fra ekspertgruppen.

- Jeg gætter på, at gruppen er langt med arbejdet, og at dens vurderinger er en del af det her.

- Set fra vores synspunkt og med al den dokumentation, der er på området, så vil jeg sige, at det er forsvarligt med tilskuere, siger han.

Ifølge aftaleteksten må der højst være 500 siddende tilskuere på sektioner, der er "klart adskilte". Desuden skal der være en meters afstand mellem tilskuerne, og der vil være krav om at vise coronapas og registrere sig.

Foruden Superligaen gælder ordningen for herrernes 1. og 2. division, de to øverste ligaer for kvinderne, pokalfinalerne for herrer og kvinder samt A-landskampe for både kvinde- og herrelandsholdet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce