Annonce
Sport

Divisionsforeningen: VAR løfter Superligaen mod toppen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Superligaen holder trit med nogle af de største europæiske ligaer ved at indføre VAR, siger Claus Thomsen.

Det vækker stor glæde i Divisionsforeningen, der repræsenterer de danske eliteklubber, at videodommersystemet VAR er indført i Superligaen fra sommeren 2020.

Det bringer ligaen tættere på flere af de internationale topligaer. Det siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der sammen med DBU's bestyrelse har sat rammerne for den aftale, der skal sikre VAR i Superligaen.

- Hvis man kigger på de internationale erfaringer, går man fra noget, der ligner 96 procent korrekte kendelser til 99 procent korrekte kendelser i situationer, der meget let kan være kampafgørende. Det er i sig selv et væsentligt kvalitetsløft.

- Når man kan levere VAR til klubberne, fansene og tv-seerne, er det endnu et eksempel på, at vi leverer Superligaen på et højt internationalt niveau, der er sammenligneligt med de store ligaer, siger Claus Thomsen.

Superligaen bliver dermed den første liga i Skandinavien, der får VAR. Det er allerede indført i flere af Europas største ligaer, og fra den kommende sæson hopper også Premier League med på VAR-vognen.

Spørgsmål: Vurderer du, at VAR gør Superligaen mere attraktiv at spille i end konkurrerende ligaer?

- Det er svært at sige. Men Superligaen vil i hvert fald blive spillet på en måde som de andre store ligaer i Europa. Der tales også om, at VAR har taktisk indflydelse på spillet, fordi der for eksempel bliver mere plads i feltet.

- Så spillerne kommer til at spille Superligaen under nogle forhold, som man også finder i store ligaer i udlandet, siger Claus Thomsen.

Han mener, at det er et sundhedstegn for Superligaen, at den er i stand til at tage nye initiativer til sig for at udvikle og forbedre produktet.

- Ligaen viser, at den er innovativ, det har man også tidligere set ved for eksempel at ændre turneringsformatet.

- Superligaen er innovativ og udviklingsorienteret på fodboldsiden, talentsiden, turneringsformatsiden og nu også på teknologisiden, siger Claus Thomsen.

Sammen med DBU skal Divisionsforeningen i løbet af de kommende måneder lave en aftale med dommerne og VAR-leverandørerne om betingelserne for at indføre teknologien i Superligaen.

Dernæst følger uddannelse af dommerne, som skal teste VAR i Reserveligaen, så videodommersystemet efter planen er klar til at blive taget i brug, når superligasæsonen 2020/21 sparkes i gang i juli 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce