Annonce
Sport

Divisionsforeningen: VAR løfter Superligaen mod toppen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Superligaen holder trit med nogle af de største europæiske ligaer ved at indføre VAR, siger Claus Thomsen.

Det vækker stor glæde i Divisionsforeningen, der repræsenterer de danske eliteklubber, at videodommersystemet VAR er indført i Superligaen fra sommeren 2020.

Det bringer ligaen tættere på flere af de internationale topligaer. Det siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der sammen med DBU's bestyrelse har sat rammerne for den aftale, der skal sikre VAR i Superligaen.

- Hvis man kigger på de internationale erfaringer, går man fra noget, der ligner 96 procent korrekte kendelser til 99 procent korrekte kendelser i situationer, der meget let kan være kampafgørende. Det er i sig selv et væsentligt kvalitetsløft.

- Når man kan levere VAR til klubberne, fansene og tv-seerne, er det endnu et eksempel på, at vi leverer Superligaen på et højt internationalt niveau, der er sammenligneligt med de store ligaer, siger Claus Thomsen.

Superligaen bliver dermed den første liga i Skandinavien, der får VAR. Det er allerede indført i flere af Europas største ligaer, og fra den kommende sæson hopper også Premier League med på VAR-vognen.

Spørgsmål: Vurderer du, at VAR gør Superligaen mere attraktiv at spille i end konkurrerende ligaer?

- Det er svært at sige. Men Superligaen vil i hvert fald blive spillet på en måde som de andre store ligaer i Europa. Der tales også om, at VAR har taktisk indflydelse på spillet, fordi der for eksempel bliver mere plads i feltet.

- Så spillerne kommer til at spille Superligaen under nogle forhold, som man også finder i store ligaer i udlandet, siger Claus Thomsen.

Han mener, at det er et sundhedstegn for Superligaen, at den er i stand til at tage nye initiativer til sig for at udvikle og forbedre produktet.

- Ligaen viser, at den er innovativ, det har man også tidligere set ved for eksempel at ændre turneringsformatet.

- Superligaen er innovativ og udviklingsorienteret på fodboldsiden, talentsiden, turneringsformatsiden og nu også på teknologisiden, siger Claus Thomsen.

Sammen med DBU skal Divisionsforeningen i løbet af de kommende måneder lave en aftale med dommerne og VAR-leverandørerne om betingelserne for at indføre teknologien i Superligaen.

Dernæst følger uddannelse af dommerne, som skal teste VAR i Reserveligaen, så videodommersystemet efter planen er klar til at blive taget i brug, når superligasæsonen 2020/21 sparkes i gang i juli 2020.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce