Annonce
Kultur

DJ Static lod sig flyde med af musikken

Aarhus Stories er ikke kun et soundtrack til fire dage med animationsfilm på domkirken i Aarhus. Det er også blevet DJ Statics (th) nye album. -Det er for vanvittigt og for stort til bare at blive en oplevelse. Det bliver eftermælet efter de her fantastiske shows er fyret af. Så kan man sætte pladen på derhjemme, lukke øjnene og leve sig ind i musikken, siger DJ Static, der har skabt musikken i samarbejde med Nicolai Absalon (tv). Foto: Axel Schütt

Arbejdet med musikken til Aarhus Stories ledte den erfarne DJ og producer, Thorbjørn Schwarz, ad nye veje.

Annonce

AARHUS: Lyden af et sørgmodigt tågehorn blander sig med en klar kvindestemme, inden et orkester af strygere, horn og kor sætter ind.

Thorbjørn Schwarz med kunstnernavnet DJ Static spiller en lille bid af den musik, som han og musikeren Nicolai Absalon har komponeret til projektet Aarhus Stories, der viser byens historie med animationsfilm i stor skala på siden af domkirken.

Avisen møder dem i Lydhavnen, en samling af lydstudier, som holder til i Sydhavnen. Her i gamle bygninger, som tidligere var en del af konserves- og slagteriindustrien, hersker der stor travlhed. Thorbjørn Schwarz og hans kolleger i gang med at finpudse numrene en allersidste gang, så de kan blive sendt af sted til vinyltryk næste morgen.

- For en hiphopper som mig har det været en utraditionel måde at arbejde sammen på. Jeg er startet ud fra et nulpunkt. Jeg er vant til at kunne bygge oven på samples, sådan har det ikke været her, hvor jeg har arbejdet med strygere, horn og kor, som jeg måske ikke er den skarpeste i, siger han og smiler.

Musikken har skullet kunne fungere som et stemningsfuldt soundtrack til de fem animationsfilm.

- Det har været et samarbejde mellem Nicolai (Absalon, red.) og mig om, hvor vi kunne tage musikken hen inden for de stemninger, vi var i i forhold til filmene. Derfor har det været fantastisk at arbejde sammen med en gudsbenådet musiker som Nicolai, der ved, hvad jeg vil have og kan finde ud af at eksekvere det, jeg har i hovedet, siger Thorbjørn Schwarz, inden han bliver bedt om at komme med og lytte på et nummer, som har været igennem den sidste mastering.

Foruden Nicolai Absalon medvirker også den århusianske strygergruppe Who Killed Bambi, en hornsektion og den unge sangerinde Johanne Theil, der snart er på vej med sit debutalbum.

- Musikken spænder vidt. Fra flotte strygerensembles til hårdtslående beats. Det er et rigtig spændende univers, som også har været en udfordring at strikke sammen rent teknisk, fortæller Nicolai Absalon, der har studiet Rummed i Sydhavnen.

Annonce

Musikkens eget liv

Tilbage igen fortæller Thorbjørn Schwarz begejstret om projektet, som er endt med at blive til hans næste album som DJ Static.

- Det er en rejse gennem et musikalsk landskab. Musikken kan både stå alene og sammen med filmen, for det har været vigtigt for mig, at pladen også kunne have sit eget liv uden billederne. Det er et helt andet lydbillede, end jeg plejer at stå for - og så alligevel ikke. Jeg tænker det som et DJ Static album, siger Thorbjørn Schwarz, hvis seneste album "Rolig Under Pres" udkom i 2012.

Han fortæller, at hans musikalske grænser har rykket sig i mødet med Nicolai Absalon. Den nye musik er "fantastisk i sin mangfoldighed", som han udtrykker det.

- Min kærste lyttede til noget af det, og mente, at jeg skulle passe på ikke at skeje for meget ud, i forhold til hvem jeg var som kunstner. Men jeg var nødt til at lade mig flyde med af musikken. Hvis jeg havde stillet dogmer op for mig selv, var jeg ikke kommet i mål med så stor stil, som vi er kommet det nu. Jeg er spændt på at kaste noget andet der ud til ulvene, siger han og griner lidt.

Når musikken til Aarhus Stories er sendt af sted til tryk venter nye arbejdsopgaver for den travle kunstner, der blandt andet skal i gang med at producere Jødens nye plade og skrive musik til en dokumentarfilm.

Der er pladerelease på Aarhus Stories 22. april i pladebutikken i Den Gamle By.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce