Annonce
Sport

Djokovic er ovre premiererust og vader hen over japaner

Issei Kato/Reuters
Efter en lidt svær åbningskamp ved Australian Open levnede Novak Djokovic ikke erfaren japaner nogen chance.

Den forsvarende mester i herresingle ved Australian Open, Novak Djokovic, havde ingen problemer med at spille sig videre til tredje runde af årets turnering, da han natten til onsdag stod over for japaneren Tatsuma Ito.

31-årige Ito, som er nummer 146 i verden, kunne slet ikke dæmme op for den stærke serber, der tog sejren med 6-1, 6-4 og 6-2.

- Det var svære betingelser med en del vind, og det var svært at vide, hvor boldene røg hen. Men min serv hjalp mig ofte ud af problemer, siger Djokovic efter den sikre sejr ifølge AFP.

Han måtte slide sig gennem fire sæt mod tyskeren Jan-Lennard Struff i første runde, men det så ud til, at den lille forskrækkelse fra åbningskampen fik verdenstoeren til at stramme op.

Tatsuma Ito blev ikke levnet mange chancer, og i næste runde står endnu en japaner på menuen for Novak Djokovic.

Her venter verdens nummer 71 i skikkelse af Yoshihito Nishioka, som lidt overraskende slog den 30.-seedede brite Daniel Evans i tre sæt.

Også Roger Federer, der er tredjeseedet i turneringen, er sikkert videre til tredje runde efter tre overbevisende sæt.

Federer vandt 6-1, 6-4, 6-1 over serberen Filip Krajinovic, der er nummer 41 i verden, efter halvanden times spil.

I tredje runde skal Federer møde det australske hjemmebanehåb John Millman, som slog den 31.-seedede polak, Hubert Hurkacz, i tre sæt.

Sjetteseedede Stefanos Tsitsipas fra Grækenland fik en endnu lettere dag på kontoret end Djokovic og Federer.

Grækerens tyske modstander Philipp Kohlschreiber trak sig forud for kampen, uden at arrangøren angav en årsag til det.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce