Annonce
Syddjurs

Djurs Sommerland lukker elsket klassiker: Farvel til King Kong

Der er en sidste udløbsdato på alle aktiviteter i Djurs Sommerland. Og nu lukker direktør Henrik B. Nielsen en af de populære, der har fornøjet små og store i 27 år. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Over 10 millioner gæster har nydt en tur i den, men nu er tiden kommet til at sige farvel til en af de populære aktiviteter i Djurs Sommerland. Man kan dog nå at sige et ordentligt farvel og få en sidste tur.

Nimtofte: I efterårsferien bliver der mulighed for at nå en sidste gang i en bananbåd, idet Jungle Safarien lukker efter 27 sæsoner. Så kan små og store klappe King Kong farvel, der siden 1993 har vogtet sin store grotte i forlystelsen.

Han brøler for sidste gang søndag 20. oktober.

- Det er klart, at det er en forlystelse, der vækker mange følelser i folk. Den har været her siden 1993 og har været meget populær, men den er bare ikke længere tidssvarende til det, vi gerne vil i Djurs Sommerland. Hverken aktivitetsmæssigt eller visuelt. Undervejs har vi brugt rigtig mange penge på at vedligeholde den, men der er jo en grænse for, hvor meget højere niveau, vi kan tage den til. Så nu nærmer udløbsdatoen sig altså, siger direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland.

Han minder om, at det jo ikke er første gang, der er nedlagt en aktivitet i sommerlandet.

Over 10 millioner gæster har taget sejlturen i de gule bananbåde forbi junglen med små og store dyr.

Annonce
Farvel King Kong. Foto: Djurs Sommerland

Mange kommentarer

At nedlæggelsen af Jungle Safarien får følelserne op i gæsterne, kan man se på Djurs Sommerlands facebookside, hvor der er knap 5000 kommentarer til oplysningen om, at den lukker.

Her er nogle af dem:

- Neeeeej, det er jo hele min barndom.

- Så mange minder, og det eneste far tør prøve.

- Kan vi få et minuts stilhed.

- Det er en trist dag.

- Øv, bananbåden har været min aktivitet med børnebørnene, det er den, de kunne lokke mormor/farmor med i.

- Nu dør barndomsmindet.

Rigtig mange skriver, at de gerne vil nå en sidste tur.

Men også flere skriver om, at børn er blevet bange og har haft mareridt af aben, ligesom flere kommenterer på, at forlystelsen er gammel og slidt.

Noget hemmeligt på vej

Hvad der kommer i stedet, er indtil videre en hemmelighed.

Men Djurs Sommerland skriver sådan her:

- Vi lover jer, at hele familien får noget nyt, stort og meget, meget bedre for hele familien i stedet for fra sæsonstart 2021. Vi glæder os til at fortælle jer om det nye, kæmpestore projekt.

- Hvad er det, der kommer i stedet for?

- Det vil jeg ikke sige noget om endnu. Der er halvandet år til, at folk kan prøve det. Og hvis vi afslører noget om det nu, så vil folk i hele 2020 bare spørge til det, og det dur ikke, når vi først har det klar i 2021, siger den hemmelighedsfulde direktør.

Søndag 20. oktober er det sidste gang, gæsterne kan få en tur i Jungle Safarien. Foto: Djurs Sommerland
Især bedsteforældre og børnebørn har nydt turene sammen igennem junglen. Foto: Djurs Sommerland
Over 10 millioner gæster har fået en tur i Jungle Safarien. Foto: Djurs Sommerland
Elefanterne går til de evige jagtmarker. Foto: Djurs Sommerland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce