Annonce
112

Djursland-brandfolk fik travlt: To brandalarmer på 30 minutter

Arkivfoto: Annelene Petersen
Beredskab og Sikkerhed måtte i løbet af en halv time lørdag aften rykke ud til to meldinger om brand på Djursland.

Djursland: Den første melding kom klokken 20.16 og gik på, at der var udbrudt brand nær en traktor i forbindelse med høstarbejde ved Ørsted. Branden havde været forsøgt slukket af anmelder med en pulverslukker, men det var alligevel nødvendigt for Beredskab og Sikkerhed at sende en sprøjte af sted, så ilden kunne slukkes ordentligt.

Den næste melding kom klokken 20.47 fra Åvangen i Balle syd for Grenaa. Her var tyverialarmen i en villa gået, fordi en røgmelder havde slået ud. På overvågningsbilleder kunne sikkerhedsfirmaet bag alarmen se, at der var røgudvikling i huset, hvorfor Beredskab og Sikkerhed blev tilkaldt.

Der blev sendt en sprøjte, en tankbil og en indsatslederbil frem til adressen. Men ved ankomsten kunne det konstateres, at der ikke var tale om ildebrand.

- Det viste sig, at der var en brændeovn i huset, som havde forårsaget røgudviklingen. Ejeren af huset havde allerede fået åbnet alle vinduerne for at få sluppet røgen ud, da vi kom, og derfor kunne vi køre tilbage til stationen, siger indsatsleder Bruno Alexander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce