Annonce
Østjylland

Djursland: Her skal nyt børnehospice ligge

Regionsrådet har besluttet, at det bliver Hospice Djursland i Rønde, der skal drive de fire nye hospicepladser for børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Modelfoto: Hospice Djursland

Sundhedsministeren har valgt Rønde på Djursland til at opbygge det første vestdanske børnehospice.

Annonce

Rønde: Det bliver Hospice Djursland, der skal tilbyde pleje og lindring til vestdanske børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Det har sundhedsministeren bestemt, og afgørelsen betyder, at Region Midtjylland nu kan tage fat på forberedelserne og indgå en driftsoverenskomst med Hospice Djursland i Rønde.

Når den er på plads, kan Hospice Djursland realisere planerne om at udvide det eksisterende hospice med 857 kvadratmeter. De nye børne- og ungehospicepladser bliver samlet i "Strandbakkehuset", som skal ligge i tilknytning til det eksisterende hospice.

Annonce

Fuld opbakning

Det er et enigt regionsråd med store forventninger, der byder det nye børnehospice velkommen i Rønde.

- Jeg har svært ved at komme i tanke om noget, der er værre end alvorligt syge børn. Det er en forfærdelig tanke, og jeg er meget tilfreds med, at vi med hospicepladserne får mulighed for at støtte op om de mennesker, der står i sådan en situation, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Region Midtjyllands andel af driften blev aftalt under budgetforhandlingerne i september.

- Så vi har faktisk allerede aftaler om placering og finansiering på plads. Nu ser vi frem til at få landet en driftsaftale og - ikke mindst - åbningen af de nye børne- og ungehospicepladser, siger Anders Kühnau.

Annonce

Klar i 2020

De fire pladser i Rønde bliver et tilbud til børn, der bor vest for Storebælt. Danmarks eneste nuværende danske hospice for børn og unge, Lukashuset, ligger i Hellerup nord for København.

De nye hospicepladser bliver finansieret af Region Midtjylland, de regioner, der henviser patienter til det og statslige midler. Det er planen, at de nye hospicepladser er klar midt i 2020.

Hospice Djursland har beregnet driftsudgifterne til 9,6 millioner kroner årligt, mens etableringsomkostningerne inklusive inventar vil være 23 millioner kroner. Hospice Djursland bidrager med seks millioner kroner til etableringen. Fem millioner kroner forventes finansieret af fondsmidler.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

AGF

AGF leverer igen overskud: Og forventer et endnu større overskud næste år

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce