Annonce
Østjylland

Djursland: Her skal nyt børnehospice ligge

Regionsrådet har besluttet, at det bliver Hospice Djursland i Rønde, der skal drive de fire nye hospicepladser for børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Modelfoto: Hospice Djursland

Sundhedsministeren har valgt Rønde på Djursland til at opbygge det første vestdanske børnehospice.

Rønde: Det bliver Hospice Djursland, der skal tilbyde pleje og lindring til vestdanske børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Det har sundhedsministeren bestemt, og afgørelsen betyder, at Region Midtjylland nu kan tage fat på forberedelserne og indgå en driftsoverenskomst med Hospice Djursland i Rønde.

Når den er på plads, kan Hospice Djursland realisere planerne om at udvide det eksisterende hospice med 857 kvadratmeter. De nye børne- og ungehospicepladser bliver samlet i "Strandbakkehuset", som skal ligge i tilknytning til det eksisterende hospice.

Annonce

Fuld opbakning

Det er et enigt regionsråd med store forventninger, der byder det nye børnehospice velkommen i Rønde.

- Jeg har svært ved at komme i tanke om noget, der er værre end alvorligt syge børn. Det er en forfærdelig tanke, og jeg er meget tilfreds med, at vi med hospicepladserne får mulighed for at støtte op om de mennesker, der står i sådan en situation, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Region Midtjyllands andel af driften blev aftalt under budgetforhandlingerne i september.

- Så vi har faktisk allerede aftaler om placering og finansiering på plads. Nu ser vi frem til at få landet en driftsaftale og - ikke mindst - åbningen af de nye børne- og ungehospicepladser, siger Anders Kühnau.

Klar i 2020

De fire pladser i Rønde bliver et tilbud til børn, der bor vest for Storebælt. Danmarks eneste nuværende danske hospice for børn og unge, Lukashuset, ligger i Hellerup nord for København.

De nye hospicepladser bliver finansieret af Region Midtjylland, de regioner, der henviser patienter til det og statslige midler. Det er planen, at de nye hospicepladser er klar midt i 2020.

Hospice Djursland har beregnet driftsudgifterne til 9,6 millioner kroner årligt, mens etableringsomkostningerne inklusive inventar vil være 23 millioner kroner. Hospice Djursland bidrager med seks millioner kroner til etableringen. Fem millioner kroner forventes finansieret af fondsmidler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce