Annonce
Østjylland

Djursland: Her skal nyt børnehospice ligge

Regionsrådet har besluttet, at det bliver Hospice Djursland i Rønde, der skal drive de fire nye hospicepladser for børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Modelfoto: Hospice Djursland

Sundhedsministeren har valgt Rønde på Djursland til at opbygge det første vestdanske børnehospice.

Rønde: Det bliver Hospice Djursland, der skal tilbyde pleje og lindring til vestdanske børn med livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme. Det har sundhedsministeren bestemt, og afgørelsen betyder, at Region Midtjylland nu kan tage fat på forberedelserne og indgå en driftsoverenskomst med Hospice Djursland i Rønde.

Når den er på plads, kan Hospice Djursland realisere planerne om at udvide det eksisterende hospice med 857 kvadratmeter. De nye børne- og ungehospicepladser bliver samlet i "Strandbakkehuset", som skal ligge i tilknytning til det eksisterende hospice.

Annonce

Fuld opbakning

Det er et enigt regionsråd med store forventninger, der byder det nye børnehospice velkommen i Rønde.

- Jeg har svært ved at komme i tanke om noget, der er værre end alvorligt syge børn. Det er en forfærdelig tanke, og jeg er meget tilfreds med, at vi med hospicepladserne får mulighed for at støtte op om de mennesker, der står i sådan en situation, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Region Midtjyllands andel af driften blev aftalt under budgetforhandlingerne i september.

- Så vi har faktisk allerede aftaler om placering og finansiering på plads. Nu ser vi frem til at få landet en driftsaftale og - ikke mindst - åbningen af de nye børne- og ungehospicepladser, siger Anders Kühnau.

Klar i 2020

De fire pladser i Rønde bliver et tilbud til børn, der bor vest for Storebælt. Danmarks eneste nuværende danske hospice for børn og unge, Lukashuset, ligger i Hellerup nord for København.

De nye hospicepladser bliver finansieret af Region Midtjylland, de regioner, der henviser patienter til det og statslige midler. Det er planen, at de nye hospicepladser er klar midt i 2020.

Hospice Djursland har beregnet driftsudgifterne til 9,6 millioner kroner årligt, mens etableringsomkostningerne inklusive inventar vil være 23 millioner kroner. Hospice Djursland bidrager med seks millioner kroner til etableringen. Fem millioner kroner forventes finansieret af fondsmidler.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce