Annonce
Sport

DM-guld og en kærkommen tur til barberen

Bakken Bears vandt mandag aften sit 15. danmarksmesterskab, da Horsens IC blev besejret i Vejlby-Risskov Hallen. Guldet giver en ekstra bonus til Bakken-spilleren Morten Sahlertz, der endelig kan tage til barberen efter to et halvt år med vildskæg.

Det har fået lov til at vokse vildt i de seneste to et halt år, men i de kommende dage er det slut for Morten Sahlertz gyldne skæg. Bakken-spilleren har ladet sit skæg gro siden Bakken Bears tog hul på DM-finaleserien i foråret 2015.

I de seneste to år har han og holdkammeraterne måtte se Horsens trække det længste strå i finalerne, men mandag aften kunne de endelig lade sig hylde foran tilskuerne i en udsolgt Vejlby-Risskov Hal. Med cifrene 81-73 sikrede hjemmeholdet sig den fjerde sejr i fem kampe og kan dermed kalde sig danske mestre i basketball for første gang i tre sæsoner.

Et comeback til den danske basketballtrone, der også betyder, at Morten Sahlertz må sige farvel til play off skægget. En barbering, han har glædet sig til.

- Nu har det været to et halvt år med playoff skæg. Nu skal det fandeme af, grinte Bakken-spilleren, da sejren var i hus.

- Jeg tror, at jeg laver et eller andet stunt i løbet af ugen, lød det med et grin fra Bakken-spilleren.

Han var blot en af mange Bakken-spillere, der gik rundt med et gyldent blik i øjnene efter anfører Nicolai Iversen havde modtaget pokalen som et bevis på, at Bakken Bears igen kan kalde sig Danmarks bedste. Et kærkomment resultat efter to sæsoner, hvor århusianerne har gjort det forrygende på den internationale scene, men ikke har fået den hjemlige titel og har måtte se ærkerivalerne fra Horsens nappe mesterskabet.

- Vi har været bedre kørende og har haft en bedre kemi på holdet end Horsens. I år har vi en bredere trup end dem. Det har vi også haft de to andre år, men i år har vi formået at bruge den. I dagens kamp roterede vi med vores mange folk i første halvleg, så vi i anden halvleg kunne køre med den kæde, der skulle vinde kampen og det lykkedes jo, sagde en glad sportsdirektør Michael Piloz.

Hvor stor betydning har det, at I som klub igen kan kalde jer Danmarks bedste?

- Det har stor betydning. Især i forhold til Champions League. Vi var nede i forbindelse med afviklingen af Champions League Final Four stævnet og tale med ledelsen og der fik vi at vide, at det klart ville øge vores chancer for at komme med igen, hvis vi kunne vinde mesterskabet. På det tidspunkt stod der 1-1 i finaleserien herhjemme, så vi var lidt spændte på det, sagde Piloz, der holdt meldingen for sig selv.

Der var ikke grund til at lægge yderligere pres på spillerne, som han udtrykker det.

Mandag aften klarede Bakken dog kravet selv og sikrede klubben det 15. mesterskab. En titel, der gjorde godt. Også hos den rutinerede del af truppen, der har vundet sin del af medaljer.

- Jeg tror, det er rutinen og det vi har oplevet i år som hold, sagde Chris Christoffersen, da han skulle sætte ord på sejren.

- Det har rystet os sammen og har givet os en tro på, at det nok skal gå så længe, at vi spiller sammen. Alle de kampe vi har spillet i Europa giver noget erfaring og noget modenhed til et hold, som gør, at man bliver svejset sammen på en rigtig god måde. De svære kampe i Europa har gjort os klar til den her serie, sagde han.

Bliver det din sidste DM-finale?

- Det håber jeg ikke.

Hvordan føles denne titel i forhold til de andre?

- De er specielle alle sammen på deres egen måde. Det har ikke så meget at gøre med mesterskaberne, men nærmere de mennesker og de bånd der er omkring holdet, der gør oplevelserne og mesterskaberne helt specielle og unikke hver enkelt, sagde Chris Christoffersen.

Annonce
Anfører Nicolai Iversen med beviset på, at Bakken Bears igen sidder på den danske basketballtrone. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce