Annonce
Sport

DM-guld og en kærkommen tur til barberen

Bakken Bears vandt mandag aften sit 15. danmarksmesterskab, da Horsens IC blev besejret i Vejlby-Risskov Hallen. Guldet giver en ekstra bonus til Bakken-spilleren Morten Sahlertz, der endelig kan tage til barberen efter to et halvt år med vildskæg.

Det har fået lov til at vokse vildt i de seneste to et halt år, men i de kommende dage er det slut for Morten Sahlertz gyldne skæg. Bakken-spilleren har ladet sit skæg gro siden Bakken Bears tog hul på DM-finaleserien i foråret 2015.

I de seneste to år har han og holdkammeraterne måtte se Horsens trække det længste strå i finalerne, men mandag aften kunne de endelig lade sig hylde foran tilskuerne i en udsolgt Vejlby-Risskov Hal. Med cifrene 81-73 sikrede hjemmeholdet sig den fjerde sejr i fem kampe og kan dermed kalde sig danske mestre i basketball for første gang i tre sæsoner.

Et comeback til den danske basketballtrone, der også betyder, at Morten Sahlertz må sige farvel til play off skægget. En barbering, han har glædet sig til.

- Nu har det været to et halvt år med playoff skæg. Nu skal det fandeme af, grinte Bakken-spilleren, da sejren var i hus.

- Jeg tror, at jeg laver et eller andet stunt i løbet af ugen, lød det med et grin fra Bakken-spilleren.

Han var blot en af mange Bakken-spillere, der gik rundt med et gyldent blik i øjnene efter anfører Nicolai Iversen havde modtaget pokalen som et bevis på, at Bakken Bears igen kan kalde sig Danmarks bedste. Et kærkomment resultat efter to sæsoner, hvor århusianerne har gjort det forrygende på den internationale scene, men ikke har fået den hjemlige titel og har måtte se ærkerivalerne fra Horsens nappe mesterskabet.

- Vi har været bedre kørende og har haft en bedre kemi på holdet end Horsens. I år har vi en bredere trup end dem. Det har vi også haft de to andre år, men i år har vi formået at bruge den. I dagens kamp roterede vi med vores mange folk i første halvleg, så vi i anden halvleg kunne køre med den kæde, der skulle vinde kampen og det lykkedes jo, sagde en glad sportsdirektør Michael Piloz.

Hvor stor betydning har det, at I som klub igen kan kalde jer Danmarks bedste?

- Det har stor betydning. Især i forhold til Champions League. Vi var nede i forbindelse med afviklingen af Champions League Final Four stævnet og tale med ledelsen og der fik vi at vide, at det klart ville øge vores chancer for at komme med igen, hvis vi kunne vinde mesterskabet. På det tidspunkt stod der 1-1 i finaleserien herhjemme, så vi var lidt spændte på det, sagde Piloz, der holdt meldingen for sig selv.

Der var ikke grund til at lægge yderligere pres på spillerne, som han udtrykker det.

Mandag aften klarede Bakken dog kravet selv og sikrede klubben det 15. mesterskab. En titel, der gjorde godt. Også hos den rutinerede del af truppen, der har vundet sin del af medaljer.

- Jeg tror, det er rutinen og det vi har oplevet i år som hold, sagde Chris Christoffersen, da han skulle sætte ord på sejren.

- Det har rystet os sammen og har givet os en tro på, at det nok skal gå så længe, at vi spiller sammen. Alle de kampe vi har spillet i Europa giver noget erfaring og noget modenhed til et hold, som gør, at man bliver svejset sammen på en rigtig god måde. De svære kampe i Europa har gjort os klar til den her serie, sagde han.

Bliver det din sidste DM-finale?

- Det håber jeg ikke.

Hvordan føles denne titel i forhold til de andre?

- De er specielle alle sammen på deres egen måde. Det har ikke så meget at gøre med mesterskaberne, men nærmere de mennesker og de bånd der er omkring holdet, der gør oplevelserne og mesterskaberne helt specielle og unikke hver enkelt, sagde Chris Christoffersen.

Annonce
Anfører Nicolai Iversen med beviset på, at Bakken Bears igen sidder på den danske basketballtrone. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce