Annonce
Indland

DMI: Tredje søndag i advent bliver våd og blæsende

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hvid jul er aflyst, da lavtryk sørger for efterårsvejr i den kommende weekend og frem mod jul, siger DMI.

Tredje søndag i advent bliver ikke særligt julet med sne, men i stedet præget af efterårsvejr med blæst og byger.

Det siger vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Henning Gisselø fredag morgen.

- Der ligger et lavtryk nordøst for Danmark, der sammen med vind fra sydvest sender blæst og regn ind over landet i weekenden og den kommende tid, siger Henning Gisselø.

Fredag bliver en generelt skyet dag, men med lidt sol om formiddagen.

Med to til fem graders varme og en jævn til hård vind fra sydøst kommet det til at føles ret koldt, siger Henning Gisselø.

Fredag aften kan der komme en del slud og regn vest for Storebælt. Om natten vil nedbøren også ramme Vestsjælland, mens København højst sandsynligt går fri.

Ifølge Henning Gisselø kan der falde op mod fem millimeter nedbør.

Sjællændere vil lørdag morgen vågne op til mere nedbør, mens det vil klare op i Jylland. Lørdag vil - ligesom fredag - være mest skyet med enkelte byger.

Temperaturen vil ligge mellem tre og fem grader, og det bliver temmelig blæsende, siger Henning Gisselø.

Vinden vil komme fra sydvest og være jævn til hård.

Adventssøndagen vil ligne fredag og lørdag med regn først på dagen. Senere vil det klare op, men vinden vil stadig være jævn til hård fra sydvest og endda kuling ved kysterne.

Søndagen bliver en smule varmere med fire til otte graders varme.

Drømmer man om hvid jul, må DMI skuffe. Ifølge Henning Gisselø er der intet, der tyder på et vejrskifte før januar.

- De skiftende lavtryk nordøst for os gør, at det bliver alt for varmt til vintervejr. Rigtig vinter er ikke på trapperne, siger Henning Gisselø.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce