Annonce
Aarhus

DMI varsel: Risiko for skybrud over Aarhus

Det er nok en god idé at huske paraplyen, hvis du skal udenfor i dag. Arkivfoto

En hel del tyder desuden på, at sommeren er forbi. Udover varslet om skybrud forventer DMI, at det meste af søndagen og mandagen regner væk.

AARHUS: Efter en sommer, der bare blev ved og ved, er solen og varmen afløst af mere traditionelt dansk sommer med tunge sorte skyer, der som minimum truer med at tømme vandet ned over os.

Senere på dagen er der oven i købet risiko for, at det ender i skybrud, varsler DMI.

- Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min, hedder der i DMIs varsel der blandt andet gælder for Aarhus og Østjylland.

Kraftig regn og skybrud medfører ifølge DMI fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Præcis hvor det ender med skybrud, kan DMI ikke sige.

Varslet gælder frem til lørdag klokken 19.

Annonce

Regnvejr rammer søndag og mandag

Søndag er der ifølge DMIs prognose udsigt til mere regn. Ja faktisk så meget regn, at den måske ikke holder op før tirsdag.

Søndag og mandag vil der dog - ifølge DMI - ikke være risiko for skybrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce