Annonce
Aarhus

Dobbelt op på ladestandere: Stor investering skal gøre det nemmere at være el-bilist

Snart bliver det her et endnu mere almindeligt syn i Aarhus. Foto: Henning Bagger
Fremover nærmer antallet af ladestationer til århusianske el-biler sig 100. Det er dobbelt så mange som i dag.
Annonce

AARHUS: Snart bliver det lidt nemmere at finde et ladestik til el-bilen i Aarhus. I hvert fald investerer energiselskabet NRGi og Clever, som blandt andet sælger abonnementer på opladning og ladebokse, nu massivt i el-bilismen i flere danske byer, blandt andet Aarhus.

I dag er der 45 Clever-ladestationer til elbiler i Aarhus, men med investeringen skulle der gerne komme 50 mere. Og det er et forsøg på at gøre det nemmere at have el-bil, og på den måde hjælpe klimaet lidt, fortæller Jacob Vittrup, der er administrerende direktør i NRGi.

- Udledning af CO2 fra person- og lastbiler udgør en tredjedel af landets samlede CO2-udledning. En forstærkning af infrastrukturen med flere ladepunkter vil både gøre det lettere og mere attraktivt at køre elbil og med tiden bidrage til målet om 70 procent reduktion af vores CO2-udledning, samtidig med, at det er et led i at elektrificere vores samfund baseret på vedvarende energi, siger han.

I løbet af 2019 blev der solgt fire gange så mange el-biler som i 2018, så det bliver også snart nødvendigt med flere ladestationer. Men investeringerne i infrastruktur til el-biler kan kunne komme for langsomt, siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør hos Clever.

- Vi kan og skal ikke vente med at investere i infrastrukturen til elbilerne og de rigtige, bæredygtige løsninger til fremtiden. Vi gør det nu. Med investeringerne i 2020 og de kommende år vil vi sikre, at danskerne kan lade bilen, når og hvor de har brug for det. Også dem af os, der besøger og bor i de større byer, siger han.

Udover de ladestandere, som Clever selv sætter op, samarbejder de også med flere forskellige partnere i Aarhus, blandt andet Aros, Musikhuset og Scandic-hotellerne. Derfor kan der komme endnu flere standere til, lyder det fra selskabet.

FAKTA

Clever investerer i 2020 et trecifret millionbeløb i 500 nye offentligt tilgængelige ladepunkter i de største byer i Danmark:
  • Cirka 400 nye ladepunkter i København og på Frederiksberg
  • Cirka 50 nye ladepunkter i Aarhus
  • Cirka 25 nye ladepunkter i Odense
  • Cirka 25 nye ladepunkter i Aalborg.
  • Derudover arbejder Clever på at blive ejer eller medejer af i alt nye 10 lynladestationer i og uden byerne inden 2020.
  • I Aarhus er der ca. 45 offentlige ladepunkter til elbiler.
  • 50% af beboerne i Aarhus har parkering på egen grund, 33% har parkering ved ejendom, 15% parkerer ved kantstenen.

Kilde: Clever A/S

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce