Annonce
Kultur

Dobbelt op på popsange i festugen: Tina Dickow og Mads Langer spiller ved Musikhuset

Mads Langer og Tina Dickow går på Amfiscenen sammen 1. september. Pressefotos
Den århusianskfødte sangerinde tager skibonitten under armen og de to spiller dobbeltkoncert under årets festuge.

AARHUS: Det er allerede blevet offentliggjort, at det er Aarhus-veteranerne i TV-2, der åbner årets udgave af Aarhus Festuge med en koncert i Rådhusparken, men nu kan Musikhuset også fortælle om musik på den anden side af vejen.

I Musikhusparken bliver der nemlig budt på en dobbeltkoncert med to populære sangskrivere i form af Tina Dickow og Mads Langer. De to går på scenen sammen 1. september, og det glæder kunstnerisk chef i Musikhuset, Mette Kier, sig til.

- Det er lidt af en dansk drømmeduo. Med Tina Dickow på hjemmebane og højaktuelle Mads Langer på samme scene er der lagt op til en stemningsfuld aften med skøn musik i smukke omgivelser. Koncerten sætter prikken over i’et på et forrygende flot og ambitiøst festugeprogram i Musikhuset, siger hun.

Helt specifikt spiller de to på Amfiscenen, der ligger mellem Musikhuset og Aros. Samme scene været rammen om koncerter med blandt andre Bob Dylan, og til juli skal amerikanske Band of Horses spille på den. Men 1. september bliver det altså Mads Langers og Tina Dickows tur.

Billetter til koncerterne kan købes her.

Skulle man få lyst til mere musikalsk stimulans i Musikhuset i festugen, så byder huset også på koncerter med Oh Land, Anthony Strong og Danmarks Underholdningsorkester - sidstnævnte spiller en hyldestkoncert til Sebastian. Derudover kommer canadiske Peaches forbi, og Aarhus Symfoniorkester byder på en Star Wars-filmkoncert.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce