Annonce
Kultur

Dobbelt op på popsange i festugen: Tina Dickow og Mads Langer spiller ved Musikhuset

Mads Langer og Tina Dickow går på Amfiscenen sammen 1. september. Pressefotos
Den århusianskfødte sangerinde tager skibonitten under armen og de to spiller dobbeltkoncert under årets festuge.

AARHUS: Det er allerede blevet offentliggjort, at det er Aarhus-veteranerne i TV-2, der åbner årets udgave af Aarhus Festuge med en koncert i Rådhusparken, men nu kan Musikhuset også fortælle om musik på den anden side af vejen.

I Musikhusparken bliver der nemlig budt på en dobbeltkoncert med to populære sangskrivere i form af Tina Dickow og Mads Langer. De to går på scenen sammen 1. september, og det glæder kunstnerisk chef i Musikhuset, Mette Kier, sig til.

- Det er lidt af en dansk drømmeduo. Med Tina Dickow på hjemmebane og højaktuelle Mads Langer på samme scene er der lagt op til en stemningsfuld aften med skøn musik i smukke omgivelser. Koncerten sætter prikken over i’et på et forrygende flot og ambitiøst festugeprogram i Musikhuset, siger hun.

Helt specifikt spiller de to på Amfiscenen, der ligger mellem Musikhuset og Aros. Samme scene været rammen om koncerter med blandt andre Bob Dylan, og til juli skal amerikanske Band of Horses spille på den. Men 1. september bliver det altså Mads Langers og Tina Dickows tur.

Billetter til koncerterne kan købes her.

Skulle man få lyst til mere musikalsk stimulans i Musikhuset i festugen, så byder huset også på koncerter med Oh Land, Anthony Strong og Danmarks Underholdningsorkester - sidstnævnte spiller en hyldestkoncert til Sebastian. Derudover kommer canadiske Peaches forbi, og Aarhus Symfoniorkester byder på en Star Wars-filmkoncert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce