x
Annonce
Sport

Dobbelt opgør mod Rabbits venter: Kan Bakken Bears holde fast i førstepladsen i basketligaen?

Bakken Bears skal vinde over Svendborg Rabbits for at holde fast i førstepladsen. Arkivfoto: Kim Haugaard
De to klubber skal mødes to gange på 10 dage i basketligaen.

BASKETBALL: Søndag tager Bakken Bears imod kaninerne fra Svendborg på hjemmebane til et opgør, der var stort for en små 10 år siden, men som nu er et opgør bjørnene forventes at vinde. Bears har nemlig vundet de seneste 17 indbyrdes opgør i streg og kan gøre det til 19 inden udgangen af februar.

De to hold skal mødes to gange på 10 dage i ligaen uden nogle andre kampe imellem.

Bakken har vundet alle holdets kampe i februar, hvor de har vundet pokalfinalen mod Horsens, FIBA Europe-cup kampen mod Benfica og topopgøret i ligaen mod Randers Cimbria - alt sammen inden for en uge.

I kampen mod Randers måtte bjørnene undvære Darko Jukic og Chris Ortiz, der begge var skadet. De to er stadig tvivlsomme til opgøret søndag mod Rabbits.

Tilbage i slut 00'erne var Bakken Bears og Svendborg Rabbits klart de to største klubber i dansk basketball med syv finaleopgør i træk mellem klubberne fra 2006-2013. Rabbits har siden da genopbygget holdet med yngre danske kræfter, der inkluderer de tidligere Bears-spillere Sebastian Åris og Mikkel Plannthin som profiler.

Bears skal vinde kampene mod kaninerne for at holde fast i førstepladsen i ligaen og holde afstand til Randers Cimbria og Horsens.

Kampen tippes i gang søndag klokken 15:00 i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce