Annonce
Aarhus

Dobbelt straf til 24-årig: Havde pistol med til voldsomt bandeopgør

Det var området ved Sandkåsvej, at overfaldet skete. Foto: Google Maps
En blodindsmurt pistol spillede en af hovedrollerne i en sag, der onsdag sluttede med at en 24-årig mand skal i fængsel.

AARHUS: En 24-årig mand er onsdag blevet idømt fem et halvt års fængsel og samtidig blevet forbudt at opholde sig i et område, der dækker den tidligere visitationszone og nogle yderligere områder. Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 24-årige blev anholdt 11. marts i forbindelse med et overfald i det vestlige Aarhus. Her blev den 24-årige overfaldet og stukket flere gange med en kniv, men da politiet undersøgte området nærmere, fandt de en skarpladt pistol, der var smurt ind i blod. Det blod viste sig at være den 24-åriges, og derfor blev han både dømt for at "have været i besiddelse af en skarpladt pistol under en verserende bandekonflikt, samt for i forening med flere andre at have forsøgt at begå grov vold i forbindelse med et sammenstød mellem to grupperinger," som det hedder i dommen.

Han blev dømt efter straffelovens §81a, der også bliver kaldt bandeparagraffen, der som udgangspunkt gør, at straffen bliver dobbelt så høj. Det glæder anklager hos Østjyllands Politi, Cathrine Bundsgaard.

- Det er særligt skærpende, når man som led i en voldelig bandekonflikt besidder en pistol med ammunition i det offentlige rum. Derfor er jeg tilfreds med, at den 24-årige både fik en længere fængselsstraf og et opholdsforbud, siger hun.

Opholdsforbuddet gælder fra fem år, efter den 24-årige bliver løsladt fra fængslet.

Han nægtede alle forholdene i sagen og ankede dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce