Annonce
Navne

Doktorgrad: Aarhus-lektor skrev 760 sider om Canada

Michael Böss, lektor emeritus på Aarhus Universitet, er af Akademisk Råd ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet, tildelt graden dr.phil. Privatfoto
Annonce

Michael Böss, lektor emeritus på Aarhus Universitet, er af Akademisk Råd ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet, tildelt graden dr.phil.

Böss, der også er forfatter, politisk kommentator og samfundsdebattør, har opnået graden for sin disputats "Det usandsynlige land. Nationsbygning og disintegration i Canada 1600-2015".

I den 760 sider lange afhandling, som blev forsvaret 1. november, viser Michael Böss, at nationsbygning og bevarelse af national enhed altid har haft en høj politisk prioritet for canadiske regeringer. Desuden demonstrerer han, at en lang række politikker – fra infrastruktur, økonomi og handel til udenrigspolitik, velfærd, kultur og integration – har haft som et af deres formål at skabe national identitet og styrke den nationale enhed og sammenhængskraft i et land med store geografiske, kulturelle, sproglige og religiøse forskelle siden dets grundlæggelse som forbundsstat i 1867.

Mere generelt argumenterer Michael Böss i afhandlingen for, at national identitet og fortsat nationsbygning er afgørende for, at nutidens stater kan fungere og overleve.

Michael Böss var initiativtager og leder 2007-2017 af Aarhus Universitets Match Points-konferencer, som bragte verdensberømte akademiske profiler som Francis Fukuyama, Robert Putnam og Fareed Zakaria til Aarhus. Han har været stifter og centerleder for Center for Irske Studier og Center for Canada-studier ved Aarhus Universitet og været præsident for en stor europæisk forskerorganisation.

Han gik på pension som 67-årig i 2017 for at kunne færdiggøre sin afhandling.

Han har dog i den samme periode skrevet bøgerne "Det digitale massemenneske" og "Identitet", der udkom i september og oktober i år. Han har i alt udgivet 20 bøger og flere hundrede artikler. Desuden har han været gymnasielærer, freelancemedarbejder ved DR samt politisk kommentator, kronikskribent, boganmelder og debattør. Han er desuden formand for Museet for Religiøs Kunst i Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce