Annonce
Østjylland

18-årig cykelrytter mistede livet under cykelløb: Dødsulykke koster bilist 1500 kroner

En 28-årig kvinde har fået en bøde på 1500 kroner for sin rolle i sagen om en ung cykelrytters død i Odder sidste år. Foto: Søren E. Alwan
En 28-årig kvinde er blevet idømt en bøde på 1.500 kroner for at have ført bilen, som sidste år slog en ung cykelrytter ihjel.

Aarhus: Torsdag blev der afsagt dom i sagen om den 18-årige cykelrytter Andreas Byskov Sarbos død som følge af at være blevet kørt ned under cykelløbet Tour de Himmelfart i Odder sidste forår.

Den 28-årige kvinde, som kørte bilen, er blevet idømt en bøde på 1.500 kroner. Det skriver Ritzau.

Anklager Iben Holm gik på forhånd efter to måneders fængsel for uagtsomt manddrab, men det efterkom retten altså ikke. Kvinden er frifundet for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, men får bøden for at have forbrudt sig mod anvisningerne.

Annonce

Overså skilt

Ulykken skete på Ballevej vest for Odder fredag 31. maj sidste år, da der var enkeltstart under det årlige cykelløb, som er et af Europas største cykelløb for børn og unge på 9-18 år, og som hvert år tiltrækker massevis af både tilskuere og hjælpere.

Den dengang 27-årige kvinde overså et venstresving forbudt-skilt og kørte til venstre fra Drammelstrupvej og ned ad Ballevej i den forkerte retning i cirka en kilometer på et til lejligheden ensrettet stykke. Ud for Ballevej nummer 140 kørte hun frontalt ind i den unge cykelrytter Andreas Byskov Sarbo, som den følgende dag døde af sine kvæstelser.

Under retssagen forklarede hun, at hun ikke havde set skiltet, som var opstillet til lejligheden, ligesom hun ikke mente, at de to vagter i krydset tydeligt havde forsøgt at forhinde hende i at køre imod ensretningen.

Det kom desuden frem, at der manglede et indkørsel forbudt-skilt, som ifølge polititilladelserne skulle have været stillet op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce