Annonce
Erhverv

Domino's Pizza vil være mere end tre gange så stor i Danmark

Den amerikanske fast food-kæde i kæmpe offensiv i Danmark. Vil udvide antallet af restauranter fra 15 til 50 frem mod 2017.

Domino's Pizza vil være en af landets største fast food-kæder.

Annonce

Den amerikanske restaurantkæde vil nå op på 50 restauranter inden 2017, og hvis det lykkedes, vil Domino's Pizza være blandt de største på markedet målt på antallet af restauranter.

Det skriver Børsen.

»Vi er klar til at tage kampen op mod McDonald's og Burger King. I modsætning til os har de ikke den samme onlinetilstedeværelse, og det ser vi som en konkurrencemæssig fordel. Derudover er der alle de lokale pizzarier, vi kan stjæle markedsandele fra. Derfor har vi også opsagt vores samarbejde med Just-Eat og Hungry.dk,« siger medejer og kommerciel direktør i Domino's Pizza, Carsten Kjems Falk, til Børsen.

I dag har Domino's Pizza 15 restauranter, der ligger omkring hovedstadsområdet. Kæden vil gerne brede sig ud til resten af landet og er derfor på udgik efter franchisetagere, så fynboerne og jyderne også får muligheden får at ringe efter en pizza fra Domino's. De første tre nye restauranter har allerede slået dørene op, og Domino's Pizza forventer at have seks nye filialer klar i år og mellem 20-25 nye restauranter klar i 2015.

Domino's Pizza satser især på digitale platforme for at nå sit mål. Den nye digitale strategi kom i forbindelse med, at it-iværksætteren Jesper Buch sidste år investerede et millionbeløb i pizzakæden.

I dag kommer 70 procent af Domino's Pizzas omsætning fra bestillinger foretaget via mobilen og internettet mod 30 procent for bare et år siden.

Også konkurrenterne på fast food-markedet, McDonald's og Sunset, arbejder på at blive stærkere på de mobile platforme. Ifølge brancheorganisationen for restauranter og hoteller, Horesta, er restauranter nødt til at være mere til stede på de digitale platforme i fremtiden. Domino's Pizza har blandt andet lanceret en ny app som led i kædens strategiskifte.

De sidste seks år er mange nye fast food-restauranter fra eksisterende kæder åbent. Siden 2008 har Sunset Boulevard åbnet 18 nye restauranter, mens McDonald's netop har åbnet sin restaurant nummer 90 i Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce