Annonce
Aarhus

Domkirken kræver pladsreservation til julegudstjenester

Dronning Margrethe har tradition for at deltage i julegudstjenester i Aarhus Domkirke både 24. og 25. december, men i år har majestæten fravalgt Marselisborg og holder jul på Schackenborg Slot i Møgeltønder. Selv uden besøg fra den royale familie, så kræver Aarhus Domkirke i år pladsreservation til julegudstjenesterne. Arkivfoto: Kim Haugaard
Antallet af pladser er i år begrænset på grund af corona, så man skal bestille billet, hvis man skal være sikker på at få et sæde i kirken. Der er åbent for tilmelding i perioden 8.-21. december.
Annonce

AARHUS: Corona-situationen sætter ikke blot sit præg på jul, julefrokoster og familiekomsammen i år. Pandemien har også ændret vilkårene for årets julegudstjenester.

Derfor kræver Domkirken i år pladsreservation til alle fire gudstjenester i Domkirken juleaften og til højmessen juledag klokken 10.

- Det sker for, at vi kan komme den store interesse i møde og organisere rammerne i kirken efter gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, skriver Domkirken på dens hjemmeside.

Der er åbent for tilmelding i perioden 8.-21. december på biletto.dk.

På samme måde skal der i år også reserveres plads, hvis man ønsker at overvære julegudstjenesterne i Fredenskirken i Aarhus, fremgår det af en pressemeddelelse fra folkekirken i Aarhus.

Annonce

December-kreativitet hos Folkekirken

Folkekirken i Aarhus har generelt været i det kreative hjørne for at gentænke julemåneden og de mange arrangementer, der normalt afholdes i december på grund af de mange corona-restriktioner.


Det sker for, at vi kan komme den store interesse i møde og organisere rammerne i kirken efter gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

Fra domkirkens hjemmeside


Uden for Hjortshøj Sognegård har man valgt at bygge en stor julekrybbe. Her vil der i løbet af december være indslag med kor- og musik, der vil være særlige gudstjenester for skolebørn og børneinstitutioner og oplæsning af juleevangeliet, ligesom det forlyder, at der er andre overraskelser i vente.

I Lystrup Kirke fejres adventssøndag med den årlige adventskoncert – men nu live fra kirkens hjemmeside og direkte ud i stuerne. I det hele taget har Folkekirken i Aarhus taget online-mulighederne til sig.

I 2020 har der været et væld af online gudstjenester, andagter, koncerter og andet, og det er det setup, nogle kirker trækker med ind i julemåneden.

Langenæskirken rykker også udendørs, og den 8. december lægges der op til en meditativ stund under stjernerne.

Annonce

Aflyst julemarked

Corona-situationen betyder også, at man en del steder har måttet aflyse ellers fastlagte arrangementer.

For eksempel har Sct. Pauls Kirke måttet aflyse det traditionsrige julemarked i sognehuset. Til gengæld er der et væld af andre arrangementer i kirken i juletiden, der til dels også har deres begrænsninger pga. corona.

I den ligeså traditionsrige Julekrybbe på Strøget, har man i år valgt, at der ikke afholdes arrangementer. Krybben vil dog stadig blive sat op, så man kan kigge forbi og se de flotte figurer og fornemme julens budskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Annonce