Annonce
Sport

Dommer forbydes at dømme Williams-kampe under US Open

Kena Betancur/Ritzau Scanpix
Efter Serena Williams' raserianfald i US Open-finalen i 2018 skal Carlos Ramos ikke dømme hendes kampe i år.

Tennisdommer Carlos Ramos kommer under dette års US Open ikke til at dømme nogen kampe, der involverer Serena eller Venus Williams.

Beslutningen er truffet af det amerikanske tennisforbund US Tennis Association (Usta) som en konsekvens af sidste års kontroversielle finale mellem Serena Williams og Naomi Osaka.

Præsidenten for tennisforbundet, Stacey Allaster, oplyser, at Ramos ikke vil komme til at dømme nogen kampe, der har med Williams-familien at gøre.

- Dette er en kollektiv beslutning. Vi ønsker at fokusere på konkurrencen, siger hun.

Sidste års finale, som japanske Naomi Osaka vandt i to sæt med cifrene 6-2, 6-4, blev overskygget af Serena Williams' raserianfald mod kampens dommer, Carlos Ramos.

Under finalen fik den amerikanske tennisstjerne først en advarsel for at modtage råd fra sin træner og senere fratrukket både et point og et parti, efter at hun til stigedommeren, Ramos, brokkede sig højlydt over den første dom og kaldte ham en løgner og en tyv.

Efterfølgende blev Serena Williams idømt en bøde på 17.000 dollar - eller cirka 114.000 kroner - for sit raserianfald: 10.000 dollar for at svine dommeren til, 4000 dollar for at modtage coaching fra sin træner under kampen og 3000 dollar for at smadre sin ketsjer i frustration.

US Open-dommer Sören Friemel fortæller, at det ikke er første gang, at der er blevet truffet en beslutning om at forbyde en dommer at dømme bestemte kampe.

- Vi har før truffet beslutninger, som er gode for turneringen, gode for spillerne og gode for dommerne, siger han.

- I sidste ende er vores mål at tildele den bedste stigedommer den rette kamp. Så alt det taget i betragtning blev det besluttet, at han (Carlos Ramos, red.) ikke skal dømme nogle af Williams-søstrenes kampe.

Carlos Ramos er imidlertid ikke bandlyst fra at dømme andre højprofilerede kampe under US Open.

Dette års US Open løber af stablen i New York fra 26. august til 8. september.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

Danskerne er rigere end nogensinde før: Alligevel sparer vi

Økonomi: Det går fremragende med danskernes økonomi for tiden. Ifølge Nationalbanken har vi aldrig haft flere penge mellem hænderne, og den gennemsnitlige dansker er god for 1,6 millioner kroner, når opsparing, værdipapirer og pensionsopsparing regnes sammen. Alligevel lader forbrugsfesten vente på sig, og danskernes formuer fortsætter med at stige. Det er der ifølge økonomisk ekspert Karsten Engmann Jensen flere grunde til. - Vi danskere er blevet vanvittigt gode til spare op. Under finanskrisen skete der et stort spring fra, at danskerne lånte mange penge til forbrug til, at de i stedet begyndte at spare op. Samtidig stiger danskernes formue, fordi de får rigtig meget ud af deres boligøkonomi. De, der ejer en bolig, har nærmest boet gratis de sidste 10 år, fordi huspriserne er steget mere, end der er brugt på husleje. Vi har også et system i Danmark, hvor arbejdspladserne indbetaler penge til pension. Vi har mange dygtige pensionsselskaber, som er ejet af medlemmerne, og formuerne står stille og roligt og vokser, siger han. Samtidig med at danskernes formue vokser, vokser deres gæld dog også. Alligevel vurderer Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark, også, at det går godt med danskernes økonomi. Det skyldes blandt andet, at vi afdrager mere på vores gæld end på noget andet tidspunkt siden finanskrisen. - Der er høj beskæftigelse og lav ledighed. Folk sparer meget op, og de bruger en større del af pengene på at afdrage på lån. De afdragsfrie lån er på retur, siger han. På trods af de bugnende opsparingskonti og færre afdragsfrie lån mener forbrugerøkonomen Karsten Engmann Jensen dog ikke, man kan sige, at danskerne er blevet mere økonomisk fornuftige. - Det er meget låneregler, der har ændret det her. De fleste har allerede glemt, at der var finanskrise. Den halvdel, der ikke har glemt det, har glemt, at den kan komme igen. Mange har gavn af de skærpede regler omkring, hvor meget man kan låne. Vi er ikke blevet mere fornuftige, men reglerne gør, at vi ikke kan lave de samme fejl som tidligere, siger han. Uanset, hvem der har æren for danskernes forbedrede økonomi, vurderer Rasmus Kofoed Mandsberg, økonom i Nationalbanken, at det vil være en fordel, den dag en ny økonomisk krise rammer. - De seneste fem år er danskernes gæld blevet mere robust i den forstand, at en større del af gælden er med fast rente, ligesom der afdrages på en større del af gælden. Det er alt andet lige med til at gøre de danske låntageres privatøkonomi mere robust over for økonomisk modvind og usikkerhed på de finansielle markeder, siger han.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce