Annonce
Aarhus

Donation: Aarhus Symfoniorkester spiller for glad giver

Sådan så det ud da Aarhus Symfoniorkester spillede i Skanseparken til "Opera i parken". 14. august spiller de i Langelinjeparken, som tak for den gavmilde donation, Keld Heine Mortensen har givet til orkestret over de næste fire år. Foto: Flemming Krogh
Lokal erhvervsmand æres med en privat, udendørskoncert i Langelinieparken fredag 14. august, efter han har givet en stor donation til Aarhus Symfoniorkester.

AARHUS: En generøs gave er grunden til, at Aarhus Symfoniorkester fredag giver en koncert for cirka 60 indbudte gæster ved Langelinjeparken i Aarhus.


Det er af væsentlig betydning for Aarhus Symfoniorkester, at vi modtager donationer, som Kelds generøse bidrag til orkestret er. Med private mæcener som Keld, kan vi gøre noget ekstra for at skaffe de bedste dirigenter og solister til Aarhus.

Thorkild Andreasen, administrations- og sponsorchef for Aarhus Symfoniorkester


Den lokale erhvervsmand Keld Heine Mortensen har valgt at støtte orkestret med 100.000 kroner over de næste fire år.

- Det er af væsentlig betydning for Aarhus Symfoniorkester, at vi modtager donationer, som Kelds generøse bidrag til orkestret er. Med private mæcener som Keld, kan vi gøre noget ekstra for at skaffe de bedste dirigenter og solister til Aarhus. Det er det ekstra nøk, der kan være med til at løfte orkestret til at være et kulturelt fyrtårn, og løfte hele Aarhus som en attraktiv kulturby for indbyggere og gæster i byen, udtaler administrations- og sponsorchef for Aarhus Symfoniorkester, Thorkild Andreasen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Særlige private givere

Keld Heine Mortensen betegner sig selv som "livslang nyder af klassisk musik og Aarhus Symfoniorkester".

- Derfor er det vigtigt for mig, at orkestret kan blive ved med at tiltrække internationale stjerner og musikere af den fineste kaliber. Kulturinstitutionerne er under et gevaldigt pres i denne tid, og det er derfor blevet ekstra vigtigt, at vi - som kan skuldre det - hjælper til med at løfte byrden for vores fantastiske orkester - og de andre vigtige kulturinstitutioner, vi har i byen, forklarer han.

På baggrund af den gavmilde donation har Aarhus Symfoniorkester oprettet en særskilt kategori for "særlige private givere" i sit sponsor- og støttearbejde. Oprettelsen er til gavn for de lokale støtter som ønsker at bidrage til orkestret på anden vis end med et personligt medlemskab af orkestrets Fadderforening, som tidligere har været eneste støttemulighed for privatpersoner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce