Annonce
Navne

Donation: Når telefonen lægges efter snak med lægevagten ...

Linda Huibers skal undersøge, hvor ofte patienter, der afsluttes telefonisk af lægevagt eller 1813, efterfølgende indlægges eller dør inden for kort tid. Foto: Trygfonden

Linda Huibers, seniorforsker ved Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet, har modtaget en donation fra Trygfonden på 936.997 kroner.

Donationen går til en undersøgelse af, hvor ofte patienter, der afsluttes telefonisk af lægevagt eller 1813, efterfølgende indlægges eller dør inden for kort tid, og hvor ofte patienterne efter afsluttet forløb igen retter henvendelse til lægevagt eller til 1813.

Forskningsprojektet skal sammenligne disse hændelser på tværs af organisationer og vil bygge på data fra 1813 i Region Hovedstaden (visitation ved sygeplejersker eller læger med forskellige medicinske specialer) og fra lægevagten i de øvrige regioner (visitation ved almenmedicinere i lægevagten). Det skal samtidig undersøges, om misforståelser opstår ved særlige patient- eller henvendelsestyper.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce